Making sure Livecode Server shuts down correctly

Are you using LiveCode to create server scripts or CGIs?

Moderators: Klaus, FourthWorld, heatherlaine, kevinmiller, robinmiller

Post Reply
mguzdial
Posts: 3
Joined: Wed Sep 02, 2020 3:51 pm

Making sure Livecode Server shuts down correctly

Post by mguzdial » Wed Sep 02, 2020 3:54 pm

I received a notification that my LiveCode Server scripts were continuing to run on the server. I was asked to "make sure that LiveCode server shuts down correctly after access."

I'm not sure how to do that. I am not opening any sockets or processes. No database access. What should I be doing to shut down the server after my scripts run?

matthiasr
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 121
Joined: Sat Apr 08, 2006 7:55 am
Location: Lübbecke, Germany
Contact:

Re: Making sure Livecode Server shuts down correctly

Post by matthiasr » Wed Sep 02, 2020 4:10 pm

Any chance, that you have an infinite loop or so in your script. Or maybe any shell() function?

Until today i never heard of such a problem. Who is your hoster? Is there any more information in that email?

Regards,
Matthias

mguzdial
Posts: 3
Joined: Wed Sep 02, 2020 3:51 pm

Re: Making sure Livecode Server shuts down correctly

Post by mguzdial » Wed Sep 02, 2020 6:29 pm

It's on Livecode Hosting. Robin sent me the note. I've tried replying, but it seems that there's something wrong with their email right now. His note was:


Unfortunately, we've detected a problem with scripts running on the account
"teaspoon" on our Quartz server. It appears that some of the scripts in the
/chatbot/ directory didn't close properly and were overloading the server. I have
killed the open processes but would be grateful if you could take a look at the
scripts and make sure that LiveCode server shuts down correctly after access.

FourthWorld
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 8474
Joined: Sat Apr 08, 2006 7:05 am
Location: Los Angeles
Contact:

Re: Making sure Livecode Server shuts down correctly

Post by FourthWorld » Wed Sep 02, 2020 6:34 pm

Chatbot? Are you polling with HTTP or using sockets directly?
Richard Gaskin
LiveCode Community Liaison

LiveCode development, training, and consulting services: Fourth World Systems
LiveCode Group on Facebook
LiveCode Group on LinkedIn

mguzdial
Posts: 3
Joined: Wed Sep 02, 2020 3:51 pm

Re: Making sure Livecode Server shuts down correctly

Post by mguzdial » Wed Sep 02, 2020 6:38 pm

Nope — just text in HTML forms. Check it out. teaspoon. livecodehosting. com/ chatbot/

Post Reply

Return to “CGIs and the Server”