tsneterr: (35) SSL peer handshake failed

Got a LiveCode personal license? Are you a beginner, hobbyist or educator that's new to LiveCode? This forum is the place to go for help getting started. Welcome!

Moderators: FourthWorld, heatherlaine, Klaus, kevinmiller

Post Reply
pink
Posts: 272
Joined: Wed Mar 12, 2014 6:18 pm

tsneterr: (35) SSL peer handshake failed

Post by pink » Sat Feb 24, 2024 4:44 pm

I'm tinkering around with the API for Retable and I am running into this error:

tsneterr: (35) SSL peer handshake failed, the server most likely requires a client certificate to connect

essentially, I’m running the equivalent of (which works fine):

Code: Select all

curl --request GET 'https://api.retable.io/v1/public/workspace' --header 'ApiKey: RTBLv1-QWERTY42’
so my script is simply:

Code: Select all

         
set the httpHeaders to "ApiKey: RTBLv1-QWERTY42"
put url("https://api.retable.io/v1/public/workspace") into tData
so i guess I'm not sure what I am missing, any thoughts?
Greg (pink) Miller

MadPink, LLC
I'm Mad, Pink and Dangerous to Know

pink
Posts: 272
Joined: Wed Mar 12, 2014 6:18 pm

Re: tsneterr: (35) SSL peer handshake failed

Post by pink » Tue Feb 27, 2024 5:11 am

is there a way around using the tsNet library, or is that the only option built-in?
Greg (pink) Miller

MadPink, LLC
I'm Mad, Pink and Dangerous to Know

pink
Posts: 272
Joined: Wed Mar 12, 2014 6:18 pm

Re: tsneterr: (35) SSL peer handshake failed

Post by pink » Fri Mar 01, 2024 10:04 pm

So there is one more wrinkle in this issue, it only occurs on the MacOS.

This error gets thrown on both M1 and Intel Macs (Sonoma 14.3.1), but I get the expected return using Windows.

Before I try and open a ticket, any idea as to why this might be and what could be done?
Greg (pink) Miller

MadPink, LLC
I'm Mad, Pink and Dangerous to Know

pink
Posts: 272
Joined: Wed Mar 12, 2014 6:18 pm

Re: tsneterr: (35) SSL peer handshake failed

Post by pink » Mon Mar 04, 2024 8:07 pm

One possible final weird note about this.

Still, on my Mac(s) the API calls do not work in Livecode. However, if I save as a standalone on the same Macs, the API call DOES work.

So Windows works, curl works, standalone on Windows and Mac work. The only place where I am getting the tsnet error is in Livecode on a Mac.

I've attached the stack I am testing with. Can a Mac user give it a try? Pressing the TEST button will either GET a JSON, or will produce the tsnet error.

Thanks!
Attachments
RetableTest.livecode.zip
(1.84 KiB) Downloaded 21 times
Greg (pink) Miller

MadPink, LLC
I'm Mad, Pink and Dangerous to Know

Klaus
Posts: 13829
Joined: Sat Apr 08, 2006 8:41 am
Location: Germany
Contact:

Re: tsneterr: (35) SSL peer handshake failed

Post by Klaus » Mon Mar 04, 2024 8:45 pm

Hi Greg,

work without problem here: macOS 12.7.3, LC 9.6.11
Means i can see the JSON in the upper field.


Best

Klaus

bn
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 4003
Joined: Sun Jan 07, 2007 9:12 pm
Location: Bochum, Germany

Re: tsneterr: (35) SSL peer handshake failed

Post by bn » Mon Mar 04, 2024 8:51 pm

Hi Greg,

I tried your stack in the IDE on MacOS Monterey (12.7.2) using LC 9.6.11 Mac the processor is "arm64"

It showed JSON, no error. Something about "My awesome workspace"

I just clicked a couple of times and it was always the same.

Kinder Regards
Bernd

pink
Posts: 272
Joined: Wed Mar 12, 2014 6:18 pm

Re: tsneterr: (35) SSL peer handshake failed

Post by pink » Mon Mar 04, 2024 8:57 pm

Thanks and thanks.
Greg (pink) Miller

MadPink, LLC
I'm Mad, Pink and Dangerous to Know

pink
Posts: 272
Joined: Wed Mar 12, 2014 6:18 pm

Re: tsneterr: (35) SSL peer handshake failed

Post by pink » Mon Mar 04, 2024 10:23 pm

Went through all of my extensions and plugins. It looks as though the problem was the PowerDebug plugin. Honestly forgot it was in there.

I am finally up and running.

Thanks again Klaus and Bernd
Greg (pink) Miller

MadPink, LLC
I'm Mad, Pink and Dangerous to Know

Post Reply

Return to “Getting Started with LiveCode - Complete Beginners”