Main stack wont show?!

Got a LiveCode personal license? Are you a beginner, hobbyist or educator that's new to LiveCode? This forum is the place to go for help getting started. Welcome!

Moderators: Klaus, FourthWorld, heatherlaine, kevinmiller

Starpat
Posts: 16
Joined: Sat Nov 16, 2019 12:09 pm

Main stack wont show?!

Post by Starpat » Sat Nov 16, 2019 12:20 pm

Main stack wont show. :?
8) Dude

Klaus
Posts: 12216
Joined: Sat Apr 08, 2006 8:41 am
Location: Germany
Contact:

Re: Main stack wont show?!

Post by Klaus » Sat Nov 16, 2019 12:46 pm

Hi Starpat,

welcome to the forum!

Hard to tell with that overwhelming amount of infos! :D
What OS?
What version of LC?
Do you get any error when you (try to) open that stack?
Does the stack appear in the "Project Browser" (Menu -> Tools) after opening?


Best

Klaus

P.S.
Will move this thread to the Beginners section, since this is definitvely not Off-topic! 8)

Starpat
Posts: 16
Joined: Sat Nov 16, 2019 12:09 pm

Re: Main stack wont show?!

Post by Starpat » Sat Nov 16, 2019 12:58 pm

im using Windows 10. and when i click on recent files on the start menu it doesn't show my work.
8) Dude

bogs
Posts: 5151
Joined: Sat Feb 25, 2017 10:45 pm

Re: Main stack wont show?!

Post by bogs » Sat Nov 16, 2019 1:11 pm

'Recent files' are only going to show files that you have actually saved somewhere. Did you save any of the projects you started?
Image

Starpat
Posts: 16
Joined: Sat Nov 16, 2019 12:09 pm

Re: Main stack wont show?!

Post by Starpat » Sat Nov 16, 2019 1:16 pm

yes i have but it wont show after i've clicked on recent stacks. :?
8) Dude

bogs
Posts: 5151
Joined: Sat Feb 25, 2017 10:45 pm

Re: Main stack wont show?!

Post by bogs » Sat Nov 16, 2019 1:28 pm

My last post was a tad premature. Recent stacks is actually triggered by opening a stack, not from saving a stack :oops:
ksnip_recent files.png
No recent files...
ksnip_recent files.png (52.84 KiB) Viewed 3682 times
Open Lc, then go to open stack (any of the ones you have saved).
ksnip_recent files2.png
Open a stack...
ksnip_recent files2.png (79.22 KiB) Viewed 3682 times
Once the stack is open, exit Lc, then restart it. Now if you go to 'Recent files' , you should see the stack you last opened.
ksnip_recent files3.png
Now has recent file...
ksnip_recent files3.png (26.2 KiB) Viewed 3682 times
I *think* that this will also occur if you save a stack multiple times during a session, but it has been a long time since I played with recent files.
Image

Starpat
Posts: 16
Joined: Sat Nov 16, 2019 12:09 pm

Re: Main stack wont show?!

Post by Starpat » Sat Nov 16, 2019 1:53 pm

well ok then :|
8) Dude

Klaus
Posts: 12216
Joined: Sat Apr 08, 2006 8:41 am
Location: Germany
Contact:

Re: Main stack wont show?!

Post by Klaus » Sat Nov 16, 2019 1:54 pm

Are you sure that the stack is still where you have saved it?

"Open recent file" will only open a stack when it is where it was saved and
does not show any error or beep if the stack is not in that place anymore.

richmond62
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 5412
Joined: Fri Feb 19, 2010 10:17 am
Location: Bulgaria

Re: Main stack wont show?!

Post by richmond62 » Sat Nov 16, 2019 10:23 pm

bogs . . .

I wonder if your screenshots of something with the title "Revolution" might not confuse a few folk?
-
RR.jpg
RR.jpg (6.23 KiB) Viewed 3557 times
-
Ever so slightly retro. 8)

bogs
Posts: 5151
Joined: Sat Feb 25, 2017 10:45 pm

Re: Main stack wont show?!

Post by bogs » Sat Nov 16, 2019 11:08 pm

richmond62 wrote:
Sat Nov 16, 2019 10:23 pm
Ever so slightly retro. 8)
More than that, it is v1.1!

Despite all the other changes, that part hasn't changed since that version, and it is what I had open at the time the question rolled in :P

My apologies to Starpat if it threw you off :wink:
Image

mwieder
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 3211
Joined: Mon Jan 22, 2007 7:36 am
Location: Berkeley, CA, US
Contact:

Re: Main stack wont show?!

Post by mwieder » Mon Nov 18, 2019 5:51 am

More than that, it is v1.1!
:shock: I would ask why (as in WTF!) but I'm not sure I want to know the answer.

richmond62
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 5412
Joined: Fri Feb 19, 2010 10:17 am
Location: Bulgaria

Re: Main stack wont show?!

Post by richmond62 » Mon Nov 18, 2019 8:07 am

I think he's trying to prove something.

Putting up screenshots of version 1.1 (vintage about 2000) seems churlish as
the situation re the IDE has changed "a bit" since then.

bogs
Posts: 5151
Joined: Sat Feb 25, 2017 10:45 pm

Re: Main stack wont show?!

Post by bogs » Mon Nov 18, 2019 11:10 am

richmond62 wrote:
Mon Nov 18, 2019 8:07 am
Putting up screenshots of version 1.1 (vintage about 2000) seems churlish as
the situation re the IDE has changed "a bit" since then.
Now what on earth could I be trying to prove? Heh, it really was what I had open at the time. The menu has changed a little, but not much, at least up to that point.
a-Rev1-vs-Lc8.png
One potato, two potato...
One thing I do notice with them sitting side by side, none of the menubar buttons are 'cut off' (see "Select Grouped" in the 8.1.2 menubar).
mwieder wrote:
Mon Nov 18, 2019 5:51 am
More than that, it is v1.1!
:shock: I would ask why (as in WTF!) but I'm not sure I want to know the answer.
Heh heh, nothing actually sinister there, there are just some features that 1.1, 2.2, and 2.8 have that I like and want to bring further back into my personalized version of Mc.

One is the way tools were handled, in 1.1 and 2.2, you could either single or double click on a tool to either place 1 or many copies of that control, which I find interesting.

Another reason is that I am studying different aspects of the editor from those versions, in particular the way that autocomplete was set up. I think that the 'control + [number]' might not be the choice I would have gone with since it is an awkward reach, but I *do* like the way it sits down in it's own field instead of being a flyout like almost every other IDE's autocomplete (and the current IDE) does.
a-Rev2x-autocomplete.png
Mini-me, you complete me...
Image

richmond62
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 5412
Joined: Fri Feb 19, 2010 10:17 am
Location: Bulgaria

Re: Main stack wont show?!

Post by richmond62 » Mon Nov 18, 2019 11:22 am

Well, since you ask, you could be trying to prove that there is some
virtue in running ancient versions of RR/LC on Windows.
-
Shamela_V.jpg
-
http://www.gutenberg.org/ebooks/30962

bogs
Posts: 5151
Joined: Sat Feb 25, 2017 10:45 pm

Re: Main stack wont show?!

Post by bogs » Mon Nov 18, 2019 11:31 am

I can't begin to imagine either a.) trying to prove some virtue in running old software or b.) working in Windows, as you well know, I work in various Unices, not Windows unless I have to test something on that platform <shuddering> :twisted:
Image

Post Reply

Return to “Getting Started with LiveCode - Complete Beginners”