widget Browser + Port 80 + htaccess

Got a LiveCode personal license? Are you a beginner, hobbyist or educator that's new to LiveCode? This forum is the place to go for help getting started. Welcome!

Moderators: Klaus, FourthWorld, heatherlaine, kevinmiller

Post Reply
Volkmar
Posts: 16
Joined: Thu Mar 22, 2018 6:24 pm

widget Browser + Port 80 + htaccess

Post by Volkmar » Mon Mar 26, 2018 5:42 pm

Hello,

I would like to enter to a htaccess secured website refered by a hyperlink on the website.

If I click on the hyperlink, I recieved the error message "Apache Server at www_mywebsite_de Port 80" (see picture).

Normally it will be open a popup to insert the authoristaion data. But it doesn't.

Is it possible to open the communiction on port 80 for the browser wigdet in LiveCode?

Thanks a lot for your help.
Volkmar
Attachments
Port80.JPG
Port80.JPG (26.81 KiB) Viewed 949 times

FourthWorld
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 6837
Joined: Sat Apr 08, 2006 7:05 am
Location: Los Angeles
Contact:

Re: widget Browser + Port 80 + htaccess

Post by FourthWorld » Mon Mar 26, 2018 6:09 pm

It's unfortunate that they don't provide the standard error code number in that message (is it in the header?), but it sounds like a 401.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_HTTP_status_codes

What credentials are needed to access that URL?

What happens when you access that URL in a dedicated browser application (Firefox, Chrome, etc.)?
Richard Gaskin
Community volunteer LiveCode Community Liaison

LiveCode development, training, and consulting services: Fourth World Systems: http://FourthWorld.com
LiveCode User Group on Facebook : http://FaceBook.com/groups/LiveCodeUsers/

Volkmar
Posts: 16
Joined: Thu Mar 22, 2018 6:24 pm

Re: widget Browser + Port 80 + htaccess

Post by Volkmar » Tue Mar 27, 2018 8:46 pm

Hello Richard,

thanks for your support.

I believe nowadays it's a problem of the browser wigdet of Livecode to show the popup of the "htaccess" function of the websit /server to insert the logon data.

The error message will be the result of the wrong/no input.

Is it possible to allow popups in the browser wigdet of Livecode?

I doesn't find a solution.

++++

To your questions:

I only recieve these error message.

But in other adroid browsers like Chrome and Dolphin the popup to insert the htaccess login data is shown by the link of the website.

FourthWorld
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 6837
Joined: Sat Apr 08, 2006 7:05 am
Location: Los Angeles
Contact:

Re: widget Browser + Port 80 + htaccess

Post by FourthWorld » Wed Mar 28, 2018 1:03 am

Ah, right. That's a good hypothesis. I'll bet there's a way to handle that, I just don't know what it is.

Is this a site you'll have credentials for in advance? You may be able to pass those in the URL.

But if you need the ability to enter those, we'll need guidance from someone who knows the trick. But given how many apps rely on the embedded browser engine I'll bet there's a way to do this.
Richard Gaskin
Community volunteer LiveCode Community Liaison

LiveCode development, training, and consulting services: Fourth World Systems: http://FourthWorld.com
LiveCode User Group on Facebook : http://FaceBook.com/groups/LiveCodeUsers/

sturgis
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 1682
Joined: Sat Feb 28, 2009 11:49 pm

Re: widget Browser + Port 80 + htaccess

Post by sturgis » Thu Mar 29, 2018 12:34 am

I ran across this issue, and ended up using revbrowseropen rather than a widget to get around it. It would be very nice if this capability was added to the widget, or if there was a way to make it work as it is. I really like being able to drag and drop a browser.

Volkmar
Posts: 16
Joined: Thu Mar 22, 2018 6:24 pm

Re: widget Browser + Port 80 + htaccess

Post by Volkmar » Mon Apr 02, 2018 6:07 pm

Thanks a lot for your help.
I think the function "revbrowseropen" doesn't work for the android system.
I found a solution for the widget "Browser" by using the link as http://username:password@website/path
But it's not a secured way.

FourthWorld
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 6837
Joined: Sat Apr 08, 2006 7:05 am
Location: Los Angeles
Contact:

Re: widget Browser + Port 80 + htaccess

Post by FourthWorld » Mon Apr 02, 2018 6:20 pm

If the web site is using HTTPS it's as secure as entering it in the browser form. If the site is only using HTTP then even the browser form is unsafe.

https://stackoverflow.com/questions/271 ... encryption
Richard Gaskin
Community volunteer LiveCode Community Liaison

LiveCode development, training, and consulting services: Fourth World Systems: http://FourthWorld.com
LiveCode User Group on Facebook : http://FaceBook.com/groups/LiveCodeUsers/

Post Reply

Return to “Getting Started with LiveCode - Complete Beginners”