Barcode Scanner Widget issue

The place to discuss anything and everything about running your LiveCode on Android

Moderators: Klaus, FourthWorld, heatherlaine, kevinmiller, robinmiller

Post Reply
giovanni_c
Posts: 44
Joined: Sat Sep 08, 2012 10:50 am

Barcode Scanner Widget issue

Post by giovanni_c » Thu May 28, 2020 1:59 pm

Hi everybody,
I would like to share with you a problem that I am experiencing with the barcode scanner widget that I would like to use in my mobile app for android.
I already commented with my problems in the QA Center but I don't know if that is the proper way to solve my problem so I post it also here. I am sorry if the admins detects this as a crossposting: in this case you can delete my message.

The problem is simple to describe: adding the barcode widget to my app it's not showed. The stack of my app is attached to this post.
Adding the widget on a brand new stack it works properly...

Can someone help me to understand what's wrong in my stack? What does make the widget not working?
Thank you in advance to who will find the time to help me to solve the problem.
Attachments
scanner_not_showed_3.zip
(15.55 KiB) Downloaded 60 times

mrcoollion
Posts: 603
Joined: Thu Sep 11, 2014 1:49 pm
Location: The Netherlands

Re: Barcode Scanner Widget issue

Post by mrcoollion » Thu May 28, 2020 3:58 pm

Do you mean that it does not show in your stack while you are in run or edit mode in LiveCode? Or do you mean it does not show after compiling to Android on an Android device?

Paul

giovanni_c
Posts: 44
Joined: Sat Sep 08, 2012 10:50 am

Re: Barcode Scanner Widget issue

Post by giovanni_c » Fri May 29, 2020 7:38 am

I mean that it doesn't show in the device.
Anyway Panos just confirmed that is a bug and suggested a valid workaround so for anyone that is experiencing the same issue can check in the QA Center for details.
Briefly the problem is due to the textFont property set in the stack and inherited by the widget.
The workaround is the following:

set the textFont the widget "myScanner" to "(Default)"

Thank you.

bangkok
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 928
Joined: Fri Aug 15, 2008 7:15 am

Re: Barcode Scanner Widget issue

Post by bangkok » Fri May 29, 2020 10:52 am

giovanni_c wrote:
Fri May 29, 2020 7:38 am
set the textFont the widget "myScanner" to "(Default)"
Good tip to know !

You could edit the title of your message by adding "[SOLVED]". That will help future readers, people who peruse or do searches on the site.

yunior.portilla
Posts: 24
Joined: Sat May 30, 2020 12:50 am

Android BarCode Scanner Widgets not working

Post by yunior.portilla » Sat May 30, 2020 5:40 pm

I am developing an android application that needs to read the information from a QR Code.

I am using the Android Barcode Scanner widgets, it lifts the camera well inside the application but it does nothing, the barcodeDetected messages do not run.

I gave him all the permissions and nothing.

bangkok
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 928
Joined: Fri Aug 15, 2008 7:15 am

Re: Android BarCode Scanner Widgets not working

Post by bangkok » Sun May 31, 2020 2:00 am

yunior.portilla wrote:
Sat May 30, 2020 5:40 pm
I am developing an android application that needs to read the information from a QR Code.

I am using the Android Barcode Scanner widgets, it lifts the camera well inside the application but it does nothing, the barcodeDetected messages do not run.
See :

https://quality.livecode.com/show_bug.cgi?id=22609

Post Reply

Return to “Android Deployment”