App Launch VERY SLOW

Getting into LiveCode for iOS? Ask your questions here.

Moderators: Klaus, FourthWorld, heatherlaine, kevinmiller, robinmiller

Post Reply
Chipp
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 27
Joined: Sat Apr 08, 2006 9:50 am
Location: Austin, TX
Contact:

App Launch VERY SLOW

Post by Chipp » Sat Nov 08, 2014 12:44 am

I've noticed about 2 400% slowdown when building on 6.7 vs 6.6.4.

A launcher app (very slim) which used to launch in under a second now takes over 4 seconds. A larger app which should launch in under 2 seconds is now taking almost 10 seconds to launch! Unfortunately, I can't build anymore in 6.6.4 as Yosemite and/or XCode keeps me from doing this.

Any idea what is causing the slowdown and any way to improve launch performance?
[url=http://www.altuit.com/webs/hemingway/Products/AltuitProducts.htm]Visit Altuit, creator of ButtonGadget and other Rev add-ons[/url]

LCNeil
Livecode Staff Member
Livecode Staff Member
Posts: 1223
Joined: Wed Oct 03, 2012 4:07 pm

Re: App Launch VERY SLOW

Post by LCNeil » Sat Nov 08, 2014 12:01 pm

Hi Chipp,

We haven't noticed any slowdowns through internal testing so it would be great if you could file a report with our Quality Control team as they will be able to investigate this further-

http://quality.runrev.com

We have also released LiveCode 6.6.5 which is simply a point release to bring support for Xcode 6.1 so I would recommend trying this with Yosemite to see if the slowdown is still present.


Kind Regards,

Neil Roger
--
LiveCode Support Team ~ http://www.runrev.com
--

Chipp
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 27
Joined: Sat Apr 08, 2006 9:50 am
Location: Austin, TX
Contact:

Re: App Launch VERY SLOW

Post by Chipp » Sun Nov 09, 2014 12:22 am

Thanks Neil,

Unfortunately, I don't see any 6.5.5 release. Can you share where it can be found?
[url=http://www.altuit.com/webs/hemingway/Products/AltuitProducts.htm]Visit Altuit, creator of ButtonGadget and other Rev add-ons[/url]

Simon
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 3901
Joined: Sat Mar 24, 2007 2:54 am
Location: Palo Alto

Re: App Launch VERY SLOW

Post by Simon » Sun Nov 09, 2014 1:22 am

Hi Chipp,
Here it is:
http://downloads.livecode.com/livecode/

Simon
I used to be a newbie but then I learned how to spell teh correctly and now I'm a noob!

LCNeil
Livecode Staff Member
Livecode Staff Member
Posts: 1223
Joined: Wed Oct 03, 2012 4:07 pm

Re: App Launch VERY SLOW

Post by LCNeil » Sun Nov 09, 2014 4:58 pm

Hi Chipp,

I had 6.5.5 in my response..should have been 6.6.5. sorry about that.

Kind Regards,

Neil Roger
--
LiveCode Support Team ~ http://www.runrev.com
--

SusanB
Posts: 111
Joined: Mon Nov 07, 2011 4:10 am
Location: San Jose area, California, USA
Contact:

Re: App Launch VERY SLOW

Post by SusanB » Tue Dec 09, 2014 8:39 pm

I have the same problem. The build from 6.7 takes 9 seconds to launch on an IOS 8.1.1 iphone vs 2 seconds from 6.6.5 on the same phone. The launch is short for both builds on IOS 6.1 device, however.

ChrisMukrow
Posts: 73
Joined: Mon Nov 12, 2012 4:13 pm

Re: App Launch VERY SLOW

Post by ChrisMukrow » Mon Feb 23, 2015 3:50 pm

We have the same problem + the app responds very slow (Simulator 8.0 + LC6.7). Is there any fix? The app is almost unusable right now.

FireWorx
Posts: 362
Joined: Wed Sep 07, 2011 9:39 pm

Re: App Launch VERY SLOW

Post by FireWorx » Thu Mar 19, 2015 5:36 pm

! am experiencing the same thing. 12 seconds to launch an app that used to take 2 or 3 seconds. This needs some attention.

Randy Hengst
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 148
Joined: Thu Jun 29, 2006 4:16 pm

Re: App Launch VERY SLOW

Post by Randy Hengst » Fri Mar 20, 2015 6:51 pm

I’ve experienced the same issue using LC 6.7.2 compared to 6.6.5 with iOS iPhone simulators 7.1 and 8.1. I’ve also seen the delay on real devices.

I’m using Yosemite 10.2 and Xcode 6.1.1.

The delay seems to be related to the amount information I have in text fields… the amount of text affects 7.1 and 8.1. I have fields with 49,000 lines, two with 12,000 lines each, and 8,000 lines. Each line is a 3 to 5 digit number.

With LC 6.7.2 when I empty those fields the app launches right away in the 7.1 simulator and has about a 5 sec delay in 8.1.

With those fields full, the detay in 7.1 is about 5 seconds and the delay in 8.1 is about 10 seconds.

In LC 6.6.5 there is about a 4 second delay in both the 7.1 and 8.1 simulators with I keep the text in the fields. When I empty the fields the delay doesn’t appear in either simulator.

jekyllandhyde
Posts: 90
Joined: Thu Feb 14, 2013 7:17 pm

Re: App Launch VERY SLOW

Post by jekyllandhyde » Tue Mar 24, 2015 6:47 am

Ditto for my App.

Post Reply

Return to “iOS Deployment”