JSON doesn't work when app compiled

Are you developing an External using the LiveCode Externals SDK?

Moderators: Klaus, FourthWorld, heatherlaine, kevinmiller, robinmiller

Post Reply
Ultravibeman
Posts: 5
Joined: Tue Nov 13, 2018 4:57 pm

JSON doesn't work when app compiled

Post by Ultravibeman » Tue Sep 28, 2021 1:28 pm

Hello guyz!
When i using "JSONtoArray" and "ArrayToJSON" in LiveCode shell - everything works great. But when i made an EXE-file - convertation from JSON to Array failed. What it could be? Please help

matthiasr
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 148
Joined: Sat Apr 08, 2006 7:55 am
Location: Lübbecke, Germany
Contact:

Re: JSON doesn't work when app compiled

Post by matthiasr » Tue Sep 28, 2021 1:43 pm

I am not sure,

but maybe the Standalone builder has a problem to manually search for inclusions.

So please try the following:

1. In Standalone Application Settings ->General select Select inclusions for the standalone application. The icon Inclusions should be active now.
2 Under Inclusions select the mergJSON external.

Now try and build the standalone again.

Regards,
Matthias

LiveCode_Panos
Livecode Staff Member
Livecode Staff Member
Posts: 735
Joined: Fri Feb 06, 2015 4:03 pm

Re: JSON doesn't work when app compiled

Post by LiveCode_Panos » Tue Sep 28, 2021 2:15 pm

Hello all,

Indeed, the auto-search for Inclusions cannot detect libraries such as mergJSON, so in this case you have to include this library manually.

Kind regards,
Panos
--

Ultravibeman
Posts: 5
Joined: Tue Nov 13, 2018 4:57 pm

Re: JSON doesn't work when app compiled

Post by Ultravibeman » Tue Sep 28, 2021 8:24 pm

Thank you for your answers!

Ultravibeman
Posts: 5
Joined: Tue Nov 13, 2018 4:57 pm

Re: JSON doesn't work when app compiled

Post by Ultravibeman » Wed Sep 29, 2021 9:07 pm

Next issue: manually include mergeJSON library. JSON operations are great. But GET and POST commands failed

LiveCode_Panos
Livecode Staff Member
Livecode Staff Member
Posts: 735
Joined: Fri Feb 06, 2015 4:03 pm

Re: JSON doesn't work when app compiled

Post by LiveCode_Panos » Fri Oct 08, 2021 10:23 am

Hello,

You might need to include the Internet library as well :)

In the Inclusions, check Internet and/or tsNet.

Cheers,
Panos
--

Post Reply

Return to “Building Externals”