Setting up on XAMPP on Windows

Are you using LiveCode to create server scripts or CGIs?

Moderators: Klaus, FourthWorld, heatherlaine, kevinmiller, robinmiller

Post Reply
planix
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 47
Joined: Tue Mar 10, 2009 12:47 pm

Setting up on XAMPP on Windows

Post by planix » Thu Oct 04, 2012 3:48 am

Hi All,

I have just done a test install of the livecode server on the XAMPP bundle.

I had some problems and uninstalled and re-installed a number of times. I used the simple hello.lc script as a test and each time the problem was that I was getting a 500 server error. It couldn't find what I was looking for.

So, I had a bit of a brain wave and looked at the Apache error log which read
script not found or unable to stat: C:/xampp/cgi-bin/livecode-server
. This really suggested the problem was in finding the livecode engine.

To the point. The documentation that comes with the server (LiveCodeNotes-4_6_4-Server.pdf) suggests that the modification to the config file should be
AddHandler livecode-script .lc
Action livecode-script /livecode-cgi/livecode-server
Actually it should be
AddHandler livecode-script .lc
Action livecode-script /livecode-cgi/livecode-server.exe
This is correctly but confusingly stated in LiveCode Lessons http://lessons.runrev.com/s/lessons/m/4 ... ith-apache.

Anyway. Though I'd just mention it in case someone else makes the same sort of error.

Now, I can start to blunder around on the server side. Yippee.
****************************************
PLANIX
"Knowing anything is better than knowing nothing. But knowing that nothing ain't anything, why that's just plain nirvana."

Post Reply

Return to “CGIs and the Server”