Windows 8.1 installer doesn't launch..

If you find an issue in LiveCode but are having difficulty pinning down a reliable recipe or want to sanity-check your findings with others, this is the place.

Please have one thread per issue, and try to summarize the issue concisely in the thread title so others can find related issues here.

Moderators: Klaus, FourthWorld, heatherlaine, kevinmiller, robinmiller

bogs
Posts: 4790
Joined: Sat Feb 25, 2017 10:45 pm

Windows 8.1 installer doesn't launch..

Post by bogs » Wed Dec 25, 2019 10:45 pm

Does anyone have the link in the qdb for the installer not launching when the box is checked on the last screen? I was testing the latest dp 9.6.x on Windows 8.1, ran the installer, checked the 'launch' box, got the sign up screen, skipped it, and ... nothing.

For some reason, I thought that only happened on 'nix boxen :? but apparently not so much. I couldn't find the already existing bug for it, so I'd appreciate it if anyone has the link for it.
Image

SparkOut
Posts: 2297
Joined: Sun Sep 23, 2007 4:58 pm

Re: Windows 8.1 installer doesn't launch..

Post by SparkOut » Wed Dec 25, 2019 11:02 pm

Can't remember. I think it got fixed for one version of LC on Windows but regressed immediately in the next version. It's generally never worked as long as I can remember though.

bogs
Posts: 4790
Joined: Sat Feb 25, 2017 10:45 pm

Re: Windows 8.1 installer doesn't launch..

Post by bogs » Wed Dec 25, 2019 11:08 pm

Heh, well, if you happen to come across it again, drop a link please :D
Image


richmond62
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 4968
Joined: Fri Feb 19, 2010 10:17 am
Location: Bulgaria

Re: Windows 8.1 installer doesn't launch..

Post by richmond62 » Thu Dec 26, 2019 11:47 am

not launching when the box is checked on the last screen
I am not sure why this is important.

After all you can launch it from the Start Menu.

bogs
Posts: 4790
Joined: Sat Feb 25, 2017 10:45 pm

Re: Windows 8.1 installer doesn't launch..

Post by bogs » Thu Dec 26, 2019 2:21 pm

Thank you so much SparkOut, I'm not sure why I couldn't find it searching the db, at one point I used "Install" as the only part of the inquiry, it should have come up. Only thing I can think of is that perhaps it is because it is marked 'fixed', but of course it is not.
richmond62 wrote:
Thu Dec 26, 2019 11:47 am
I am not sure why this is important.
After all you can launch it from the Start Menu.
Well, as for importance, if your brand new to using this, first impressions only happen once. If your first impression is that the company producing the language can't get something as simple as getting the product to start when they offer you that option, you might keep on going, or you might think to your self "huh, must not be very easy at all" and walk away.

People are funny when you give them a choice about anything, but the choice that is offered doesn't happen. Kinda like you have a button that is supposed to answer "Hello, World!" and instead when clicked, nothing at all appears to change. After all, you can certainly open up a text editor and type in "Hello, World!", but that isn't really the solution now, is it?

If the reasoning is that it can't be fixed, then the option should be flat out removed, which would for sure fix the issue. No option, no bug to fix (but that is still pretty lame).
Image

richmond62
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 4968
Joined: Fri Feb 19, 2010 10:17 am
Location: Bulgaria

Re: Windows 8.1 installer doesn't launch..

Post by richmond62 » Thu Dec 26, 2019 3:10 pm

producing the language can't get something as simple
I always wondered why they couldn't manage that on Linux. 8)

But if I ever mention anything vaguely negative round these parts . . . .

bogs
Posts: 4790
Joined: Sat Feb 25, 2017 10:45 pm

Re: Windows 8.1 installer doesn't launch..

Post by bogs » Thu Dec 26, 2019 3:23 pm

I also complained when I thought it was only linux that didn't work on :roll:
richmond62 wrote:
Thu Dec 26, 2019 3:10 pm
But if I ever mention anything vaguely negative round these parts . . . .
You ?! Negative ??? I don't believe it Image
Image

richmond62
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 4968
Joined: Fri Feb 19, 2010 10:17 am
Location: Bulgaria

Re: Windows 8.1 installer doesn't launch..

Post by richmond62 » Thu Dec 26, 2019 4:03 pm

Hi, bogs, I hope your Christmas was as "crunchy" as mine was. :D

Why don't LiveCode just scrap that feature?

bogs
Posts: 4790
Joined: Sat Feb 25, 2017 10:45 pm

Re: Windows 8.1 installer doesn't launch..

Post by bogs » Thu Dec 26, 2019 5:18 pm

Crunchy Christmas? Hee hee, well, I did have some caramel pecan candies, those were pretty crunchy (and sinfully delish :twisted: )

I hope everyone else had a great holiday however they celebrate it :mrgreen:
Image

FourthWorld
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 8017
Joined: Sat Apr 08, 2006 7:05 am
Location: Los Angeles
Contact:

Re: Windows 8.1 installer doesn't launch..

Post by FourthWorld » Thu Dec 26, 2019 6:35 pm

Did you install for Everyone or You Only?
Richard Gaskin
Community volunteer LiveCode Community Liaison

LiveCode development, training, and consulting services: Fourth World Systems: http://FourthWorld.com
LiveCode User Group on Facebook : http://FaceBook.com/groups/LiveCodeUsers/

bogs
Posts: 4790
Joined: Sat Feb 25, 2017 10:45 pm

Re: Windows 8.1 installer doesn't launch..

Post by bogs » Thu Dec 26, 2019 6:51 pm

I only ever install for me only, regardless of using Linux or Windows. I don't have anyone else using my system.
Image

FourthWorld
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 8017
Joined: Sat Apr 08, 2006 7:05 am
Location: Los Angeles
Contact:

Re: Windows 8.1 installer doesn't launch..

Post by FourthWorld » Thu Dec 26, 2019 9:03 pm

There was once a problem with the launch-after-install feature on Linux, but only if one installs for "You Only" (which I tend to do, like you).

I wonder if this issue with Windows could be related.

Odd that it doesn't affect Win10, though.
Richard Gaskin
Community volunteer LiveCode Community Liaison

LiveCode development, training, and consulting services: Fourth World Systems: http://FourthWorld.com
LiveCode User Group on Facebook : http://FaceBook.com/groups/LiveCodeUsers/

bogs
Posts: 4790
Joined: Sat Feb 25, 2017 10:45 pm

Re: Windows 8.1 installer doesn't launch..

Post by bogs » Thu Dec 26, 2019 9:48 pm

It felt creepy enough to me to have to install 8.1 (school related, certainly not *MY* choice :P ). If I have to run windows, I'd certainly have chosen an older version, like XP, unfortunately the software needed (aside from Lc) requires 7 ->, and I don't have 7.

If I remember correctly, the initial problem on 'nix with it wasn't actually related to who you installed for, but that it was looking for a file name that was changed. I actually wonder if this is something similar.
Image

SparkOut
Posts: 2297
Joined: Sun Sep 23, 2007 4:58 pm

Re: Windows 8.1 installer doesn't launch..

Post by SparkOut » Thu Dec 26, 2019 10:16 pm

FourthWorld wrote:
Thu Dec 26, 2019 9:03 pm
Odd that it doesn't affect Win10, though.
It DOES affect Windows 10 (and back as far as XP).

I only ever install for me only.

There was one LC version which launched after install. I can't remember which. The next release reverted. This has been the case for every combination of LC and Windows I can remember, bar that one version.

Apart from adding my comment to the bug report, it wasn't a big enough deal to make any beef about. There are plenty of other bugs that don't seem to get attention that are more significant.

Post Reply

Return to “Bug Triage”