Copy and Paste Datagrid

Got a LiveCode personal license? Are you a beginner, hobbyist or educator that's new to LiveCode? This forum is the place to go for help getting started. Welcome!

Moderators: Klaus, FourthWorld, heatherlaine, kevinmiller

Post Reply
hrcap
Posts: 76
Joined: Mon Jan 14, 2019 5:20 pm

Copy and Paste Datagrid

Post by hrcap » Fri May 22, 2020 10:35 pm

Evening All

Does anyone know of a method to copy and paste a Datagrid but with a completely new row template stack.

I'm looking to be able to have a template of a datagrid and then to be able to copy and paste this template onto different cards. The datagrid will need to behave differently on each card so every time I paste it I want it to be a brand new datagrid rather than referencing back to an existing row template stack.


....Now that was difficult to type and describe what I am looking to achieve, I hope the above makes sense.


Many Thanks

sritcp
Posts: 426
Joined: Tue Jun 05, 2012 5:38 pm
Location: Alexandria, Virginia

Re: Copy and Paste Datagrid

Post by sritcp » Sun May 24, 2020 1:58 pm

Copy the whole card; this works (most of the time).
Copying and pasting Datagid creates all kinds of problems.

Regards,
Sri

FourthWorld
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 7668
Joined: Sat Apr 08, 2006 7:05 am
Location: Los Angeles
Contact:

Re: Copy and Paste Datagrid

Post by FourthWorld » Sun May 24, 2020 3:02 pm

When copying and pasting a card within the same stack is a good solution, consider the clone command. It accomplishes the same thing, but without altering the user's clipboard.
Richard Gaskin
Community volunteer LiveCode Community Liaison

LiveCode development, training, and consulting services: Fourth World Systems: http://FourthWorld.com
LiveCode User Group on Facebook : http://FaceBook.com/groups/LiveCodeUsers/

Post Reply

Return to “Getting Started with LiveCode - Complete Beginners”