Copy and paste in the IDE

If you find an issue in LiveCode but are having difficulty pinning down a reliable recipe or want to sanity-check your findings with others, this is the place.

Please have one thread per issue, and try to summarize the issue concisely in the thread title so others can find related issues here.

Moderators: Klaus, FourthWorld, heatherlaine, kevinmiller, robinmiller

Copy and paste in the IDE

Postby MaxV » Thu Aug 24, 2017 5:30 pm

Hi,
copy and paste in the IDE is a mess from 8.x to now. The IDE continue to crash or copy invisible chars.
The problem is that the paste commad doesn't paste the pure text, but always the Styled/html creating a disaster. Sometime you can't even copy code from a button to another!
Why should I want to copy "styled" text when I wrote code?
Why should I want to copy "styled" text when I type in the code editor?
Why should I want to copy "styled" text when I type in the property inspector?
Why should I want to copy "styled" text when I type in the message box?

Why this bug is still around?
Livecode Wiki: http://livecode.wikia.com
My livecode blog: http://livecodeitalia.blogspot.it
To post code use this: http://tinyurl.com/ogp6d5w
MaxV
 
Posts: 1287
Joined: Tue May 28, 2013 2:20 pm
Location: Italy

Re: Copy and paste in the IDE

Postby [-hh] » Thu Aug 24, 2017 9:30 pm

This is certainly not a bug. "Invisible" chars are not part of a "style", rather originating from typing and/or from defunct hardware (keyboard).

Also, starting from LC 8 you have the fullClipboardData and the rawClipboardData available. You could simply use the plain text from there, at least for creating a "recipe" for a report.
shiftLock happens
[-hh]
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Livecode Membership
 
Posts: 1488
Joined: Thu Feb 28, 2013 11:52 pm
Location: Göttingen, DE

Re: Copy and paste in the IDE

Postby FourthWorld » Thu Aug 24, 2017 9:37 pm

Have you reported this to the bug DB?
Richard Gaskin
Community volunteer LiveCode Community Liaison

LiveCode development, training, and consulting services: Fourth World Systems: http://FourthWorld.com
LiveCode User Group on Facebook : http://FaceBook.com/groups/LiveCodeUsers/
FourthWorld
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
 
Posts: 5306
Joined: Sat Apr 08, 2006 7:05 am
Location: Los Angeles

Re: Copy and paste in the IDE

Postby MaxV » Fri Aug 25, 2017 10:52 am

Livecode Wiki: http://livecode.wikia.com
My livecode blog: http://livecodeitalia.blogspot.it
To post code use this: http://tinyurl.com/ogp6d5w
MaxV
 
Posts: 1287
Joined: Tue May 28, 2013 2:20 pm
Location: Italy

Re: Copy and paste in the IDE

Postby FourthWorld » Fri Aug 25, 2017 3:40 pm

Thanks. Those appear to be separate issues. All but the last one, which is still seeking a recipe, are in progress. The second one has a pull request, suggesting it's been done.

Given that those are already in progress in the bug DB, that would seem an ideal place to continue triage/resolution efforts


What would you like the other users in this forum to help with?
Richard Gaskin
Community volunteer LiveCode Community Liaison

LiveCode development, training, and consulting services: Fourth World Systems: http://FourthWorld.com
LiveCode User Group on Facebook : http://FaceBook.com/groups/LiveCodeUsers/
FourthWorld
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
 
Posts: 5306
Joined: Sat Apr 08, 2006 7:05 am
Location: Los Angeles

Re: Copy and paste in the IDE

Postby MaxV » Mon Aug 28, 2017 9:48 am

FourthWorld wrote:What would you like the other users in this forum to help with?


Can you find in the script editor stack what happen with CTRL+V?
Can you set to paste just the pure ASCII text?
The problem is that it pastes text color, font, styles, tags, whatever and so it create a mess.
Livecode Wiki: http://livecode.wikia.com
My livecode blog: http://livecodeitalia.blogspot.it
To post code use this: http://tinyurl.com/ogp6d5w
MaxV
 
Posts: 1287
Joined: Tue May 28, 2013 2:20 pm
Location: Italy

Re: Copy and paste in the IDE

Postby FourthWorld » Mon Aug 28, 2017 5:27 pm

That does not appear to be among the bug reports you listed above.

What is the number of this bug report on pasting plain-text only?
Richard Gaskin
Community volunteer LiveCode Community Liaison

LiveCode development, training, and consulting services: Fourth World Systems: http://FourthWorld.com
LiveCode User Group on Facebook : http://FaceBook.com/groups/LiveCodeUsers/
FourthWorld
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
 
Posts: 5306
Joined: Sat Apr 08, 2006 7:05 am
Location: Los Angeles


Return to Bug Triage

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests