Stuck between modes

LiveCode is the premier environment for creating multi-platform solutions for all major operating systems - Windows, Mac OS X, Linux, the Web, Server environments and Mobile platforms. Brand new to LiveCode? Welcome!

Moderators: heatherlaine, Klaus, FourthWorld, robinmiller, kevinmiller

Post Reply
yeldarb
Posts: 43
Joined: Thu Dec 14, 2017 5:39 pm

Stuck between modes

Post by yeldarb » Fri Feb 09, 2018 10:28 pm

My IDE seems to be stuck between modes. I can go into the browse mode and things work as expected. However, when I try to go into edit mode, I can't directly select some controls, and they generally behave as if I were still in browse mode. However, I can select controls via the Project Browser and modify them that way.

FourthWorld
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 6151
Joined: Sat Apr 08, 2006 7:05 am
Location: Los Angeles
Contact:

Re: Stuck between modes

Post by FourthWorld » Sat Feb 10, 2018 4:23 am

Sounds like you may have accidentally clicked the cantSelect option for those controls in the Project Browser (the lock icon).

I've talked about that with the team, they think having that there is fine but I've not seen anyone who found it other than confusing.
Richard Gaskin
Community volunteer LiveCode Community Liaison

LiveCode development, training, and consulting services: Fourth World Systems: http://FourthWorld.com
LiveCode User Group on Facebook : http://FaceBook.com/groups/LiveCodeUsers/

Klaus
Posts: 10327
Joined: Sat Apr 08, 2006 8:41 am
Location: Germany
Contact:

Re: Stuck between modes

Post by Klaus » Sat Feb 10, 2018 12:09 pm

AHA! :D

Thanks for the info, Richard, I was desparately looking for this prop in the inspector palette!

bogs
Posts: 2189
Joined: Sat Feb 25, 2017 10:45 pm

Re: Stuck between modes

Post by bogs » Sat Feb 10, 2018 3:26 pm

I rather love that little lock, but I have a weird background and use pattern, and it sure beats typing 'set the cantSelect to true' in the message box all the time :|
Image

yeldarb
Posts: 43
Joined: Thu Dec 14, 2017 5:39 pm

Re: Stuck between modes

Post by yeldarb » Sun Feb 11, 2018 6:29 pm

No, it's not that.

Klaus
Posts: 10327
Joined: Sat Apr 08, 2006 8:41 am
Location: Germany
Contact:

Re: Stuck between modes

Post by Klaus » Sun Feb 11, 2018 7:58 pm

Just to be sure: Is your stacks "cantmodify" UNchecked?

yeldarb
Posts: 43
Joined: Thu Dec 14, 2017 5:39 pm

Re: Stuck between modes

Post by yeldarb » Mon Feb 12, 2018 9:14 pm

The "cantmodify" property is NOT checked.

FourthWorld
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 6151
Joined: Sat Apr 08, 2006 7:05 am
Location: Los Angeles
Contact:

Re: Stuck between modes

Post by FourthWorld » Mon Feb 12, 2018 9:32 pm

If all conditions described are accurate, what you're experience is something I've never seen described before. If you can make a simple sample stack illustrating the problem we may be able to help diagnose what's going on.
Richard Gaskin
Community volunteer LiveCode Community Liaison

LiveCode development, training, and consulting services: Fourth World Systems: http://FourthWorld.com
LiveCode User Group on Facebook : http://FaceBook.com/groups/LiveCodeUsers/

yeldarb
Posts: 43
Joined: Thu Dec 14, 2017 5:39 pm

Re: Stuck between modes

Post by yeldarb » Mon Feb 12, 2018 11:57 pm

Richard, thanks for the offer. I don't think it's something simple I'm overlooking, though it wouldn't be the first time. I've stripped most everything out of the stack, but there's a group "options" remaining. A number of the items in this group don't seem to be behaving in the normal manner (I can't select them, whether I'm editing the group, or with the "Select Grouped" mode on or off.
Attachments
retroClock.livecode.zip
(2.98 KiB) Downloaded 17 times

FourthWorld
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 6151
Joined: Sat Apr 08, 2006 7:05 am
Location: Los Angeles
Contact:

Re: Stuck between modes

Post by FourthWorld » Tue Feb 13, 2018 12:28 am

All of the objects are within a group which has its selectGroupedControls property turned off. While off, its controls cannot be selected. Turning that back on allows them to be selected again.
Richard Gaskin
Community volunteer LiveCode Community Liaison

LiveCode development, training, and consulting services: Fourth World Systems: http://FourthWorld.com
LiveCode User Group on Facebook : http://FaceBook.com/groups/LiveCodeUsers/

yeldarb
Posts: 43
Joined: Thu Dec 14, 2017 5:39 pm

Re: Stuck between modes

Post by yeldarb » Tue Feb 13, 2018 4:36 pm

thanks...

:oops:

Still getting used to LC...

Klaus
Posts: 10327
Joined: Sat Apr 08, 2006 8:41 am
Location: Germany
Contact:

Re: Stuck between modes

Post by Klaus » Tue Feb 13, 2018 4:45 pm

Don't worry, we have all been there! :-)

Post Reply

Return to “Getting Started with LiveCode - Experienced Developers”