PDF Viewer

Got a LiveCode personal license? Are you a beginner, hobbyist or educator that's new to LiveCode? This forum is the place to go for help getting started. Welcome!

Moderators: Klaus, FourthWorld, heatherlaine, kevinmiller

Post Reply
bidgeeman
Posts: 495
Joined: Wed Feb 21, 2007 7:58 am
Location: Australia

PDF Viewer

Post by bidgeeman » Fri Aug 18, 2017 6:39 am

Hello.
Is there a way to display a pdf in the Browser Widget without the grey edge at the top so the image goes right to the top edge and turn off the slidebar slider? There appears to be no options to do this in the widget inspector settings? Also can the slide on tools be disabled? I am trying to load a pdf into a stack and take a snapshot of it but the tools always appear as soon as the pdf is loaded?

Thanks
Bidge
Attachments
PDFBrowserB.jpg
PDF Display

bidgeeman
Posts: 495
Joined: Wed Feb 21, 2007 7:58 am
Location: Australia

Re: PDF Viewer

Post by bidgeeman » Fri Aug 18, 2017 10:52 am

Alternatively...does anyone know of a way to extract an image from a pdf from LC?
Bidge

Klaus
Posts: 11211
Joined: Sat Apr 08, 2006 8:41 am
Location: Germany
Contact:

Re: PDF Viewer

Post by Klaus » Fri Aug 18, 2017 12:08 pm

Hi David,

I am also seeing this on a Mac in LC 8.16 and there are obviously no settings to avoid this.
Please consider to file a report here: http://quality.livecode.com

LC does not provide any means to extract an image or anything else from a PDF.
Maybe there are command line tools that can do so, then you could use SHELL.


Best

Klaus

bidgeeman
Posts: 495
Joined: Wed Feb 21, 2007 7:58 am
Location: Australia

Re: PDF Viewer

Post by bidgeeman » Fri Aug 18, 2017 12:29 pm

Thank you Klaus. I have submitted a bug report.
Regards
Bidge

Klaus
Posts: 11211
Joined: Sat Apr 08, 2006 8:41 am
Location: Germany
Contact:

Re: PDF Viewer

Post by Klaus » Fri Aug 18, 2017 1:02 pm

What is the bug number?

bidgeeman
Posts: 495
Joined: Wed Feb 21, 2007 7:58 am
Location: Australia

Re: PDF Viewer

Post by bidgeeman » Fri Aug 18, 2017 1:30 pm

Hi Klaus.
Bug 20278

EDIT: Just recieved a reply:
I take it you are using a browser widget to show a PDF?

If this is the case then this isn't anything to do with LiveCode, but is to do
with the browser - if there is a way to control the display of the tools then
it will be through JavaScript.

I suggest asking in the forums or the lists to see if anyone has managed to
achieve the effect you desire.

Warmest Regards,

Mark.
Bidge

Post Reply

Return to “Getting Started with LiveCode - Complete Beginners”