LiveCode won't run anymore

Anything beyond the basics in using the LiveCode language. Share your handlers, functions and magic here.

Moderators: Klaus, FourthWorld, heatherlaine, kevinmiller, robinmiller

Post Reply
chipsm
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 183
Joined: Wed May 11, 2011 7:50 pm
Location: Southern California

LiveCode won't run anymore

Post by chipsm » Fri Aug 18, 2017 1:12 am

I have a perplexing problem.
Out of the blue LiveCode wont startup. The program loads and them just quits.
I have uninstalled and reinstalled livecode several times. I have checked the registry for missing links . Nothing works.
I am running Windows 10. This came out of the blue. I have even tried the community edition - no worky.
This happens with the latest versions of LiveCode 8 & 9. I do get a livecode Dump FIle that I can't read.
HELP!!!!
Clarence Martin

FourthWorld
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 5393
Joined: Sat Apr 08, 2006 7:05 am
Location: Los Angeles
Contact:

Re: LiveCode won't run anymore

Post by FourthWorld » Fri Aug 18, 2017 1:23 am

It's a long shot, but have you tried deleting LC's prefs file?
Richard Gaskin
Community volunteer LiveCode Community Liaison

LiveCode development, training, and consulting services: Fourth World Systems: http://FourthWorld.com
LiveCode User Group on Facebook : http://FaceBook.com/groups/LiveCodeUsers/

chipsm
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 183
Joined: Wed May 11, 2011 7:50 pm
Location: Southern California

Re: LiveCode won't run anymore

Post by chipsm » Fri Aug 18, 2017 1:26 am

I deleted after I renamed them so that I could recover the files in the folders.
I tried to make LiveCode to think it was a completely new install.
Thanks.
Clarence Martin

chipsm
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 183
Joined: Wed May 11, 2011 7:50 pm
Location: Southern California

Re: LiveCode won't run anymore

Post by chipsm » Fri Aug 18, 2017 2:12 am

I must say that this has me completely baffled.
I also disabled my firewall software, just in case. Are the LiveCode Tech the only people that can review and understand the the Crash Logs? Apparently every time LiveCode tries to run and fails, it creates a DMP file which is a binary file of some sort. I can't read them. I have also submitted a request to the LiveCode Support Folks.
Clarence Martin

chipsm
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 183
Joined: Wed May 11, 2011 7:50 pm
Location: Southern California

Re: LiveCode won't run anymore

Post by chipsm » Fri Aug 18, 2017 3:56 am

Richard,
It was the Preferences folder.
I had pointed the the wrong folder.
Thanks. It does work now.
I am HAPPY Again!!!!
Clarence Martin

Post Reply

Return to “Talking LiveCode”