Why LiveCode can't remember the state of its windows?

Anything beyond the basics in using the LiveCode language. Share your handlers, functions and magic here.

Moderators: Klaus, FourthWorld, heatherlaine, kevinmiller, robinmiller

Post Reply
Mag
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 802
Joined: Fri Nov 16, 2012 10:51 pm

Why LiveCode can't remember the state of its windows?

Post by Mag » Wed Oct 05, 2016 7:30 pm

Strangely enough, a development tool so is not able to remember so basic things and you have to deal with things like these: if the Tools window was open when you come back from the Script editor you'll find it close; if you reopen the app, you must manually reopen the Project Browser (and all its hierarchy) because it remains close; every time you come back from fullscreen then the Inspector disappears; the Project Browser will acquire from itself a few pixels in length occasionally, random...

These are problems that I see in the Mac version for years. Maybe it only happens to me? I do not think that, because over the years I've changed computers, OS versions and versions of LiveCode and nothing seems to have changed.

:roll:

dunbarx
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 6614
Joined: Wed May 06, 2009 2:28 pm
Location: New York, NY

Re: Why LiveCode can't remember the state of its windows?

Post by dunbarx » Wed Oct 05, 2016 7:37 pm

Hi.

I am still in v6, but all those windows you mention, including the states they were in from the last session, are restored in a new session. Mac OS 10.9.

The only thing that is not, and I think this is "fixed" in v8, is the location of the script editor when one has two monitors. That has to be repositioned by me each new session.
Craig Newman

Mag
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 802
Joined: Fri Nov 16, 2012 10:51 pm

Re: Why LiveCode can't remember the state of its windows?

Post by Mag » Wed Oct 05, 2016 7:55 pm

Thank you for the feedback Craig.

Then it is a problem of version 8 and I don't remember correctly.

Mag
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 802
Joined: Fri Nov 16, 2012 10:51 pm

Re: Why LiveCode can't remember the state of its windows?

Post by Mag » Thu Oct 06, 2016 4:51 pm

Somebody that experiences this problems in 7 or 8?

PS
Any advice to get Project Browser open automatically when opening the app will be very welcomed! :lol:

dpatterson
Posts: 24
Joined: Wed Jan 18, 2017 5:38 pm

Re: Why LiveCode can't remember the state of its windows?

Post by dpatterson » Tue Feb 14, 2017 12:45 am

Mag,

Don't know if you're still looking for a solution for this, but this is working for me:

Code: Select all

on preOpenStack
  local filePath
    
  #
  # Special initialization for development mode.
  #
  if toLower( char 1 to 3 of environment()) is "dev" then 
    modeless stack "revIDEProjectBrowser"
    modeless stack "Message Box"
  end if
end preOpenStack
Make sure you use modeless, not openStack or the project browser will behave strangely.
See Issue http://quality.livecode.com/show_bug.cgi?id=19193 (Not a bug) :D

Post Reply

Return to “Talking LiveCode”