Strange IDE behaviour - "Apply" doesn't work

Anything beyond the basics in using the LiveCode language. Share your handlers, functions and magic here.

Moderators: heatherlaine, Klaus, FourthWorld, robinmiller, kevinmiller

Post Reply
simon.schvartzman
Posts: 183
Joined: Tue Jul 29, 2014 12:52 am
Location: Brazil

Strange IDE behaviour - "Apply" doesn't work

Post by simon.schvartzman » Tue Jun 07, 2016 2:43 pm

I'm facing a very strange IDE behaviour:

- after editing a script if click on "Apply" nothing happens
- if I click on "+" sign of a group on the project browser it doesn't let me see what controls are part of the group

Any hints?

Thanks
Last edited by simon.schvartzman on Tue Jun 07, 2016 6:35 pm, edited 1 time in total.

Klaus
Posts: 10394
Joined: Sat Apr 08, 2006 8:41 am
Location: Germany
Contact:

Re: Annoying IDE behaviour

Post by Klaus » Tue Jun 07, 2016 4:08 pm

Hi Simon,

what version of LC are you talking about?
And why is this an "Announcement"? 8)


Best

Klaus

simon.schvartzman
Posts: 183
Joined: Tue Jul 29, 2014 12:52 am
Location: Brazil

Re: Annoying IDE behaviour

Post by simon.schvartzman » Tue Jun 07, 2016 4:37 pm

Hi Klaus
what version of LC are you talking about?
8.0.1 -rc-1 Build 13019
And why is this an "Announcement"? 8)
because I didn't pay attention. Shame on me...
Simon

Klaus
Posts: 10394
Joined: Sat Apr 08, 2006 8:41 am
Location: Germany
Contact:

Re: Annoying IDE behaviour

Post by Klaus » Tue Jun 07, 2016 4:50 pm

Hi Simon,
simon.schvartzman wrote:Hi Klaus
what version of LC are you talking about?
8.0.1 -rc-1 Build 13019
well, we are at 8.01 Stable in the moment and I don't see these problems in 8.01 on my Mac!
Get it here: http://downloads.livecode.com/livecode/
simon.schvartzman wrote:
And why is this an "Announcement"? 8)
because I didn't pay attention. Shame on me...
OK, makes sense! :D
Will move this thread now...


Best

Klaus

bn
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 3246
Joined: Sun Jan 07, 2007 9:12 pm
Location: Bochum, Germany

Re: Annoying IDE behaviour

Post by bn » Tue Jun 07, 2016 6:10 pm

Hi Simon,
Annoying IDE behaviour
how about a title that is a tad more descriptive?

Kind regards
Bernd

simon.schvartzman
Posts: 183
Joined: Tue Jul 29, 2014 12:52 am
Location: Brazil

Re: Strange IDE behaviour - "Apply" doesn't work

Post by simon.schvartzman » Wed Jun 08, 2016 6:53 pm

I have installed 8.01 Stable and problem persists.

I can not reproduce exactly when the issue appears.

My project has 23 Cards, everything is working perfectly and suddenly it seems the IDE has gone mad:
- the "Apply" button on the script editor doesn't react at all
- I can't use the mouse to select a text to start editing (but I can with the keyboard).
- I can't select a card by double clicking on the Project Browser...etc, etc

Saving the script (by clicking on the Window Red Icon to close the script editing window) brings everything back to normal...

Could it be the size of the project?

Or my Mac Configuration?

OS X El Capitan
Version 10.11.5

29GB free if 249 GB


Hardware Overview:

Model Name: MacBook Air
Model Identifier: MacBookAir6,2
Processor Name: Intel Core i5
Processor Speed: 1.3 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 2
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 3 MB
Memory: 4 GB
Simon

mwieder
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 2695
Joined: Mon Jan 22, 2007 7:36 am
Location: Berkeley, CA, US
Contact:

Re: Strange IDE behaviour - "Apply" doesn't work

Post by mwieder » Wed Jun 08, 2016 8:21 pm

I do see this behavior fairly often, but nothing I can find a repeatable recipe for.
When it happens I usually just insert a space and delete it so that the script becomes dirty again, and then the Apply button is active.

dunbarx
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 5572
Joined: Wed May 06, 2009 2:28 pm
Location: New York, NY

Re: Strange IDE behaviour - "Apply" doesn't work

Post by dunbarx » Wed Jun 08, 2016 9:39 pm

HC and LC are the only venues where one may talk dirty, and nobody get offended.

Craig

simon.schvartzman
Posts: 183
Joined: Tue Jul 29, 2014 12:52 am
Location: Brazil

Re: Strange IDE behaviour - "Apply" doesn't work

Post by simon.schvartzman » Thu Jun 09, 2016 1:13 am

@mwieder thanks for sharing you are experiencing the same (annoying) issue.

I will keep my radar ON in order to (hopefully) find the recipe for our friends at LC to fix it...
Simon

Post Reply

Return to “Talking LiveCode”