New Line

Anything beyond the basics in using the LiveCode language. Share your handlers, functions and magic here.

Moderators: Klaus, FourthWorld, heatherlaine, robinmiller, kevinmiller

Post Reply
aebki
Posts: 126
Joined: Tue Jan 06, 2015 5:48 pm

New Line

Post by aebki » Tue May 26, 2015 1:49 pm

Hi,

I have one doubt about fields and text!

I have one field where i am displaying some info form my database.
But i need also to let the user to add what he needs in this field.
And before to leave the card i am updating the database with what he wrote or add.

My doubt is how to make him begin to write in one new line.

For example i have this displayed in my field: Item1
Item2
Item3

And i want that with the 'on Open File' it will be ready to write under 'I' of 'Item3'...

I think for the experienced coders it seems easy...:-) But i didn't manage! :-(

Regards.

aebki
Posts: 126
Joined: Tue Jan 06, 2015 5:48 pm

Re: New Line

Post by aebki » Tue May 26, 2015 3:41 pm

Hi,

It is me again! :-)

As i have still no answer, i am wondering if it is possible to do or not what i asked in my last post...

Regards.

SparkOut
Posts: 2010
Joined: Sun Sep 23, 2007 4:58 pm

Re: New Line

Post by SparkOut » Tue May 26, 2015 3:54 pm

Yes it is possible, giving people less than 2 hours to answer your question before you start doubting is not really very sensible. We are all just users who like to share, with real lives, and not paid by RunRev just to be here watching the forum for new questions.

Code: Select all

select after field "inputField"
will put the insertion point at the end of the field, ready for new input. Lines 1 and 2 obviously are followed by a cr. It may be that you need to add a cr after line 3 to ensure the new data begins a new line, but that depends on what you have stored, retrieved and displayed.

aebki
Posts: 126
Joined: Tue Jan 06, 2015 5:48 pm

Re: New Line

Post by aebki » Tue May 26, 2015 6:28 pm

Hi SparkOut,

Thanks for your answer! :-)

And sorry if my question / post disturbed you...:-(

in this forum people are answering quickly often...In one sense i think it is because of this that i wondered that i had still no answer.
So for this i wondered if it was one solution or not for this!

And i appreciate a lot all the people who helped and who is helping me a lot. So, once again, thanks for your answer and help! :-)

Regards.

SparkOut
Posts: 2010
Joined: Sun Sep 23, 2007 4:58 pm

Re: New Line

Post by SparkOut » Tue May 26, 2015 7:34 pm

It's not that it disturbed or upset me, but 2 hours is quite a bit too soon to expect that not having an answer means the problem does not have a solution.

dunbarx
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 6114
Joined: Wed May 06, 2009 2:28 pm
Location: New York, NY

Re: New Line

Post by dunbarx » Tue May 26, 2015 10:11 pm

What SparkOut said, we are all volunteers. On the other hand, do know that we are eager to help, and often race to be the first one to reply. :D

Craig Newman

Simon
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 3901
Joined: Sat Mar 24, 2007 2:54 am
Location: Palo Alto

Re: New Line

Post by Simon » Wed May 27, 2015 2:31 am

Rats! Craig beat me to it! :)

Simon
I used to be a newbie but then I learned how to spell teh correctly and now I'm a noob!

dunbarx
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 6114
Joined: Wed May 06, 2009 2:28 pm
Location: New York, NY

Re: New Line

Post by dunbarx » Wed May 27, 2015 2:40 am

Simon.

At least we both beat Klaus.

Craig

Post Reply

Return to “Talking LiveCode”