6.7 dp4 plays wav sound only once

Discussion about LiveCode Global Jam events and activities

Moderators: Klaus, FourthWorld, heatherlaine, kevinmiller, robinmiller

Post Reply
bn
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 3193
Joined: Sun Jan 07, 2007 9:12 pm
Location: Bochum, Germany

6.7 dp4 plays wav sound only once

Post by bn » Sat May 24, 2014 9:37 pm

Hi,

could someone please confirm that in the sample stack the wav sound is only played once when the button "playWav" is pressed. Then clicking the button again will not play the sound.

This is on MacOSX 10.6.8 LC 6.7 dp4. All other versions play the sound multiple times, including 6.6.2 RC4 and 7.0 dp5

If confirmed I will report this as bug. Especially interested in different OSs.

Kind regards
Bernd
Attachments
playWav.livecode.zip
(18.55 KiB) Downloaded 94 times

MarcVanCauwenberghe
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 142
Joined: Thu Feb 21, 2013 8:47 am

Re: 6.7 dp4 plays wav sound only once

Post by MarcVanCauwenberghe » Sat May 24, 2014 9:45 pm

Hi,

confirmed bug on MacOSX 10.9.3 LC 6.7 dp4

Best regards,
Marc

bn
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 3193
Joined: Sun Jan 07, 2007 9:12 pm
Location: Bochum, Germany

Re: 6.7 dp4 plays wav sound only once

Post by bn » Sat May 24, 2014 9:56 pm

Hi Marc,

thanks for testing.

Could you please test above stack in 7.0 dp5 and try to inspect the stack in the Project Browser.

It crashes the Project Browser everytime for me. It might be the wav that crashes the Project Browser.

The Properties Inspector does not let me inspect graphics nor button and choosing "card" -> crashes again.

Thank you

Kind regards
Bernd

capellan
Posts: 409
Joined: Wed Aug 15, 2007 11:09 pm
Contact:

Re: 6.7 dp4 plays wav sound only once

Post by capellan » Sat May 24, 2014 10:27 pm

Hi Bernd,

This stack plays and works fine on Windows LC 6.7 dp4
From the Project Browser, I could examine every control
and play the wav sound. No problem at all.

BUT, in LC 7 series (all of them) this stack plays fine
but when I try to examine the controls from the
Project Browser, LC suddenly QUITS.
Tested 10 times, twice in each version of LC 7 series,
sound plays fine, but just touching the Project Browser
quits LC without warning or error message.

Al

bn
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 3193
Joined: Sun Jan 07, 2007 9:12 pm
Location: Bochum, Germany

Re: 6.7 dp4 plays wav sound only once

Post by bn » Sun May 25, 2014 12:40 am

Al,

thanks for testing.

Do I understand you correctly that you can play the sound multiple times on Windows using LC 6.7 dp4?

If so I can include that in my bug report.

Kind regards

Bernd

[-hh]
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 1549
Joined: Thu Feb 28, 2013 11:52 pm
Location: Göttingen, DE

Re: 6.7 dp4 plays wav sound only once

Post by [-hh] » Sun May 25, 2014 1:06 am

..........
Last edited by [-hh] on Wed Aug 13, 2014 2:45 pm, edited 1 time in total.
shiftLock happens

bn
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 3193
Joined: Sun Jan 07, 2007 9:12 pm
Location: Bochum, Germany

Re: 6.7 dp4 plays wav sound only once

Post by bn » Sun May 25, 2014 1:12 am

Hi Hermann,
No crash with Project Browser.

was that testing done in 7.0 dp5? That is the version I see the crashes. The play problem is exclusively in 6.7 dp4.

Kind regards
Bernd

[-hh]
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 1549
Joined: Thu Feb 28, 2013 11:52 pm
Location: Göttingen, DE

Re: 6.7 dp4 plays wav sound only once

Post by [-hh] » Sun May 25, 2014 1:36 am

..........
Last edited by [-hh] on Wed Aug 13, 2014 2:45 pm, edited 1 time in total.
shiftLock happens

bn
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 3193
Joined: Sun Jan 07, 2007 9:12 pm
Location: Bochum, Germany

Re: 6.7 dp4 plays wav sound only once

Post by bn » Sun May 25, 2014 1:45 am

Hi Hermann,

I get confused too with all the dp and rc

I made a little plugin that tells me what version of LC I am currently using since I have all of them open at the same time.
LiveCodeVersion.livecode.zip
(1.16 KiB) Downloaded 87 times
It is supposed to go into the plug in folder. Then it will start up with every LC version you start.

Kind regards

Bernd

MarcVanCauwenberghe
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 142
Joined: Thu Feb 21, 2013 8:47 am

Re: 6.7 dp4 plays wav sound only once

Post by MarcVanCauwenberghe » Sun May 25, 2014 7:15 am

Hi Brend,

Sorry about last night. It was the last thing I did before turning in. If I can do anything else just let me know.

Best regards,
Marc

bn
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 3193
Joined: Sun Jan 07, 2007 9:12 pm
Location: Bochum, Germany

Re: 6.7 dp4 plays wav sound only once

Post by bn » Sun May 25, 2014 8:05 am

Hi Marc,

nothing to be sorry about.

I was glad you did the test you did to confirm it is not something just on my machine.

Kind regards
Bernd

Peter Wood
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 91
Joined: Mon Jul 06, 2009 4:53 am
Location: Bamboo River

Re: 6.7 dp4 plays wav sound only once

Post by Peter Wood » Sun May 25, 2014 8:50 am

I downloaded Bernd's sample stack and opened it in LC 7.0 DP5 (OS X 10.7.5). It worked fine and I could play the sound many times by clocking the button until i opened the Project Browser. On opening the project browser and expanding the play wav stack , the project browser crashed.

I have a copy of the OS X crash log that I can attach to the bug report.
Last edited by Peter Wood on Sun May 25, 2014 8:59 am, edited 1 time in total.

bn
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 3193
Joined: Sun Jan 07, 2007 9:12 pm
Location: Bochum, Germany

Re: 6.7 dp4 plays wav sound only once

Post by bn » Sun May 25, 2014 8:56 am

Hi Peter,

thank you for testing.

I think the crash is now confirmed at least on MacOSX for shure. So thank you for the offer of the crash log. But I think Runrev should be able to reproduce and then they have their own crash log. For their own set up.

Kind regards
Bernd

Peter Wood
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 91
Joined: Mon Jul 06, 2009 4:53 am
Location: Bamboo River

Re: 6.7 dp4 plays wav sound only once

Post by Peter Wood » Sun May 25, 2014 8:58 am

Thanks Bernd. I'll move it to the trash. If it is needed, it won't take long to recreate.

bn
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 3193
Joined: Sun Jan 07, 2007 9:12 pm
Location: Bochum, Germany

Re: 6.7 dp4 plays wav sound only once

Post by bn » Sun May 25, 2014 9:15 am

Hi all,

reported the two issues with embedded wav as two bug reports

Bug 12529 - LC 6.7 dp4 plays an imported wav only once
Bug 12530 - embedded way sound crashes Project Browser and Properties inspector in LC 7 dp5

Thanks for everyones help

Kind regards
Bernd

Post Reply

Return to “LiveCode Global Jam”