Cloned Stacks

Moderators: LCNeil, heatherlaine, kevinmiller, elanorb

LCNeil
Livecode Staff Member
Livecode Staff Member
Posts: 1223
Joined: Wed Oct 03, 2012 4:07 pm

Re: Cloned Stacks

Post by LCNeil » Fri Mar 14, 2014 4:05 pm

Hi Mark,

If you are not saving to the stack and only opening it, then your should be fine. The engine folder is not writeable and you must copy the stack to the documents folder if you want to save any changes to the stack.

Kind Regards,


Neil Roger
--
RunRev Support Team ~ http://www.runrev.com
——

marcelloe
Posts: 140
Joined: Thu Oct 17, 2013 2:26 pm

Re: Cloned Stacks

Post by marcelloe » Fri Mar 14, 2014 4:23 pm

I can't get the stack to launch. This is the script i am using.

Code: Select all

on mouseUp
start using stack specialFolderPath("engines") &" /photo.livecode"
end mouseUp

LCNeil
Livecode Staff Member
Livecode Staff Member
Posts: 1223
Joined: Wed Oct 03, 2012 4:07 pm

Re: Cloned Stacks

Post by LCNeil » Fri Mar 14, 2014 4:34 pm

Hi Mark,

The script should be "specialFolderPath ("engine") and not ("engines")

Kind Regards,


Neil Roger
--
RunRev Support Team ~ http://www.runrev.com
——

marcelloe
Posts: 140
Joined: Thu Oct 17, 2013 2:26 pm

Re: Cloned Stacks

Post by marcelloe » Fri Mar 14, 2014 4:45 pm

In my script I have "engine" and not "engines". I still can't get the stack to launch when I clicked on a button. What am I doing wrong?

LCNeil
Livecode Staff Member
Livecode Staff Member
Posts: 1223
Joined: Wed Oct 03, 2012 4:07 pm

Re: Cloned Stacks

Post by LCNeil » Fri Mar 14, 2014 5:25 pm

Hi Mark

You will need to use open and not start using as start using simply places your stack into the LiveCode message path.

Please see the attached stackS that shows opening a stack from the engine directory with-

Code: Select all

   open  stack specialFolderPath("engines") &" /photo.livecode"

Archive.zip
(2.36 KiB) Downloaded 80 times
Kind Regards,


Neil Roger
--
RunRev Support Team ~ http://www.runrev.com
——

marcelloe
Posts: 140
Joined: Thu Oct 17, 2013 2:26 pm

Re: Cloned Stacks

Post by marcelloe » Fri Mar 14, 2014 6:45 pm

I still can't get the stack to launch. I have looked at the attached stack and I can't get it to work either. I really don't know what is going on. I see yo have "engines" and not "engine"

open stack specialFolderPath("engines") &" /photo.livecode"

LCNeil
Livecode Staff Member
Livecode Staff Member
Posts: 1223
Joined: Wed Oct 03, 2012 4:07 pm

Re: Cloned Stacks

Post by LCNeil » Sat Mar 15, 2014 2:35 pm

Hi Mark,

Apologies for that, I see to have supplied the stack I was using for testing.

Please find the updated stack attached along with a video showing the stack working as expected.
mark 2.zip
(2.33 KiB) Downloaded 83 times
http://techsupport.on-rev.com/idea2app/mark.mp4.zip

Kind Regards,


Neil Roger
--
RunRev Support Team ~ http://www.runrev.com
——

marcelloe
Posts: 140
Joined: Thu Oct 17, 2013 2:26 pm

Re: Cloned Stacks

Post by marcelloe » Mon Mar 17, 2014 6:38 pm

I still can't get the stack to open. It is driving me crazy. I have looked at your sample stack. What am I doing wrong?

LCNeil
Livecode Staff Member
Livecode Staff Member
Posts: 1223
Joined: Wed Oct 03, 2012 4:07 pm

Re: Cloned Stacks

Post by LCNeil » Tue Mar 18, 2014 1:59 pm

Hi Mark,

Are you able to run my sample stack without any issues?

You may wish to run some debugging on your stack, to see if the application can find your photo.livecode stack.

Adding a button with the following will tell you if the stack is present or not (true = yes, false = no)-

answer there is a file (specialFolderPath("engine") &"/photo.livecode")

Kind Regards,


Neil Roger
--
RunRev Support Team ~ http://www.runrev.com

marcelloe
Posts: 140
Joined: Thu Oct 17, 2013 2:26 pm

Re: Cloned Stacks

Post by marcelloe » Tue Mar 18, 2014 2:51 pm

I did what you suggested the answer that comes back is False. I have added the stack to the "copy files" area. Is there something else I need to do?

LCNeil
Livecode Staff Member
Livecode Staff Member
Posts: 1223
Joined: Wed Oct 03, 2012 4:07 pm

Re: Cloned Stacks

Post by LCNeil » Tue Mar 18, 2014 2:56 pm

Hi Mark,

If possible, could you post your stack as if it returning false then your application cannot find the photo stack to open.

Kind Regards,


Neil Roger
--
RunRev Support Team ~ http://www.runrev.com

LCNeil
Livecode Staff Member
Livecode Staff Member
Posts: 1223
Joined: Wed Oct 03, 2012 4:07 pm

Re: Cloned Stacks

Post by LCNeil » Tue Mar 18, 2014 3:21 pm

Hi Mark,

I have tested your stack by adding an example photo.livecode stack and it works as expected. I would recommend removing the current photo.livecode stack in your copy files and re-adding it as if the directory has changed, this will be causing issues.

Please see the attached video that shows your stack successfully working

http://techsupport.on-rev.com/mark.mp4.zip

Kind Regards,


Neil Roger
--
RunRev Support Team ~ http://www.runrev.com
——

marcelloe
Posts: 140
Joined: Thu Oct 17, 2013 2:26 pm

Re: Cloned Stacks

Post by marcelloe » Tue Mar 18, 2014 3:49 pm

I have removed and re added the stack and it still does not work. I also, have tried coping the folder to see if it would work, and that doesn't work either. I don't know what to do?

LCNeil
Livecode Staff Member
Livecode Staff Member
Posts: 1223
Joined: Wed Oct 03, 2012 4:07 pm

Re: Cloned Stacks

Post by LCNeil » Tue Mar 18, 2014 4:11 pm

Hi Mark,

Please screen capture the processes you are taking (e.g. adding stack file and deploying to simulator) for both your stack and my sample stack as this could give us some leads as to what could be causing the issue.

Screen capture is available from the Quicktime player under the "File"---->"New Screen Recording"

Kind Regards,


Neil Roger
--
RunRev Support Team ~ http://www.runrev.com
——

LCNeil
Livecode Staff Member
Livecode Staff Member
Posts: 1223
Joined: Wed Oct 03, 2012 4:07 pm

Re: Cloned Stacks

Post by LCNeil » Tue Mar 18, 2014 6:40 pm

Hi Mark,

In regard to the last email message you sent me, the following site may give you some alternative option for recording your screen

http://techmarketingbuffalo.com/5-best- ... r-for-mac/

When deploying a stack to a mobile device (main or substack) they will automatically scale to the device you are as this is the way stacks are rendered on mobile devices.

Kind Regards,


Neil Roger
--
RunRev Support Team ~ http://www.runrev.com
——

Post Reply

Return to “idea2app and Coding School”