Lesson 3 complete not working

Moderators: Klaus, FourthWorld, heatherlaine, kevinmiller, robinmiller

Post Reply
kunoir
Posts: 8
Joined: Fri Aug 30, 2013 6:03 am

Lesson 3 complete not working

Post by kunoir » Mon Dec 09, 2013 12:49 am

I had a problem with the lesson 3 where I could not get the SQLite to load in the simulator. I have attached my project so far.

I downloaded the complete code LCSS_Lesson3Complete.livecode to see the difference and check my code. When I put this code through the emulator it still had problems. The SQLite button did not bring back the expected results.
Attachments
Screen Shot 2013-12-09 at 9.46.04 am.png
Screenshot of LCSS_Lesson3Complete.livecode problem.

kunoir
Posts: 8
Joined: Fri Aug 30, 2013 6:03 am

Re: Lesson 3 complete not working

Post by kunoir » Mon Dec 09, 2013 12:50 am

Sorry here is the attachment
Attachments
SummerSchoolApp_mycopy.livecode.zip
My code so far
(175.11 KiB) Downloaded 107 times

LCNeil
Livecode Staff Member
Livecode Staff Member
Posts: 1223
Joined: Wed Oct 03, 2012 4:07 pm

Re: Lesson 3 complete not working

Post by LCNeil » Mon Dec 09, 2013 11:22 am

Dear Kunoir,

I have tested your stack and it seems to be working as expected. The likely reason that it is not returning any data is because the required SQLite database is no longer linked correctly in the copy files section of your standalone application settings or you have linked an empty database.

Please check the correct contacts.sqlite still exists within /users/david/Documents/ as, if this file is/was not present, a new empty SQLite database will be created when using the revOpenDatabase command.

I have attached the correct Sqlite database for your reference.

I hope this gives you some leads.

Kind Regards

Neil Roger
--
RunRev Support Team ~ http://www.runrev.com
LiveCode – Realize fast, compile-free coding

--
Attachments
contacts.sqlite.zip
(29.87 KiB) Downloaded 107 times

kunoir
Posts: 8
Joined: Fri Aug 30, 2013 6:03 am

Re: Lesson 3 complete not working

Post by kunoir » Fri Dec 13, 2013 4:43 am

I put the sqlite contacts file you attached into my documents folder but it still does not display and gives me the same error message. Any ideas?

LCNeil
Livecode Staff Member
Livecode Staff Member
Posts: 1223
Joined: Wed Oct 03, 2012 4:07 pm

Re: Lesson 3 complete not working

Post by LCNeil » Thu Jan 09, 2014 2:21 pm

Hi Kunoir,

Are your experiencing the issue on both the desktop environment and simulator or just the iOS simulator?

If its just the simulator then you will need to delete the application from the sim before your stack will work as, even though you have added the contacts.SQlite file, it will still be using the blank one within the app bundle (if this is what is causing the issue).

Please keep me informed if the issue persists and I will screen record the steps I take to make your stack work.

Kind Regards,

Neil Roger
--
RunRev Support Team ~ http://www.runrev.com

Post Reply

Return to “Summer School 2013”