Solved- Stack bigger than screen- details

Moderators: Klaus, FourthWorld, heatherlaine, robinmiller, kevinmiller

Post Reply
Sandy
Posts: 4
Joined: Sun Jun 16, 2013 6:39 am

Solved- Stack bigger than screen- details

Post by Sandy » Wed Aug 28, 2013 10:49 pm

If your stack window is bigger than your screen, use the LiveCode stack Inspector to move the stack and reach a part that is hidden.
to move LC stack screen.png
Go under Object, Stack Inspector to bring up the Stack Property inspector, and scroll from ”Basic Properties” down to “Size & Position.”

In Size & Position, make sure “Resizable “ is NOT selected—otherwise your stack will resize whenever you open it, and you will wonder where stuff went. (You can change this if you need to resize.)

The key to being able to navigate the whole stack are the two Location numbers under Size & Position.

On my machine, setting the second number to 600 brings the grab-bar down where I can reach it, if it has slid up. Enter the number and click return.

Somewhere around 200 brings the bottom of the stack window into view. You can experiment with numbers that work on your machine.


Thanks to others for answering this before I had a chance to ask. It’s good to have a direct solution.

wsamples
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 208
Joined: Mon May 18, 2009 4:12 am

Re: Solved- Stack bigger than screen- details

Post by wsamples » Thu Aug 29, 2013 4:24 am

You may find it preferrable to use the message box and set the top of the stack and/or the bottom of the stack to some appropriate figures which allow you to alternately display the extreme top and bottom of such a stack. You can use the message box's recall feature, pressing the "up" and "down" arrow keys, to make this quick and repeatable. If you do prefer to use the inspector palette as you describe here, and I won't discourage you, you may find it useful to open the stack inspector and lock it by clicking the padlock icon. This will mean this inspector will not be re-used; it will always and only display properties of the stack and when you inspect other objects, another palette will be used. This would allow you easier access to the location properties. Give both those a try.

For those of you working in Linux, you may find you can't position the stack past the visible screen boundaries this way unless you have physically dragged it to overlap screen edge. The limits you can move it beyond this also currently depend on which distro you run. (A bug report has been filed.) Windows and Mac seem to have no difficulties setting locatings far beyond the visible screen area.

Dixie
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 1336
Joined: Sun Jul 12, 2009 10:53 am
Location: Bordeaux, France

Re: Solved- Stack bigger than screen- details

Post by Dixie » Thu Aug 29, 2013 1:05 pm

Or use something like this...
Attachments
shuffleAbout.livecode.zip
(1.42 KiB) Downloaded 122 times

Pip
Posts: 47
Joined: Mon Jun 17, 2013 2:13 pm
Location: Perth, Western Australia

Re: Solved- Stack bigger than screen- details

Post by Pip » Fri Aug 30, 2013 8:49 am

Thanks Dixie

That works a treat.

How does it work.

Can you just open the stack when you have another stack open

Klaus
Posts: 10974
Joined: Sat Apr 08, 2006 8:41 am
Location: Germany
Contact:

Re: Solved- Stack bigger than screen- details

Post by Klaus » Sat Aug 31, 2013 12:04 pm

Hi Pip,
Pip wrote:...How does it work.
Can you just open the stack when you have another stack open
Is there currently a shortage of question marks in Australia? :D

Check the button scripts, and yes, you can open more than one stack at a time! :D
Actually as many as your RAM allows!
Remeber that the IDE is completely written in Livecode itself, so this is surely possible!


Best

Klaus

Post Reply

Return to “Summer School 2013”