MobGUI

Moderators: heatherlaine, Klaus, FourthWorld, robinmiller, kevinmiller

Pip
Posts: 47
Joined: Mon Jun 17, 2013 2:13 pm
Location: Perth, Western Australia

MobGUI

Post by Pip » Mon Aug 12, 2013 6:06 pm

Just watched the webinar but the set up of the MobGUI went to fast & the reply is not up yet.

Does anyone know the how to install it?

Pip

drkosta
Posts: 29
Joined: Wed May 22, 2013 8:40 pm
Location: Stuttgart / Germany
Contact:

Re: MobGUI

Post by drkosta » Mon Aug 12, 2013 6:44 pm

Hi Pip,

do you work on a Mac?
Did you already downloaded the MobGUI-Stack?

If on Mac just copy "MobGUI.livecode" to /Users/"youruser"/Documents/My LiveCode/Plugins

If the path ../My LiveCode/Plugins/ does not exist, create it.

Now you can access the Plugin via LiveCodes Toolbar "Develepement > Plugins > revMobGUI

There is an update to version 0.29

Greetings Kosta

Pip
Posts: 47
Joined: Mon Jun 17, 2013 2:13 pm
Location: Perth, Western Australia

Re: MobGUI

Post by Pip » Tue Aug 13, 2013 4:36 am

Thanks Kosta

Pip

Socan
Posts: 5
Joined: Thu Aug 15, 2013 12:50 pm

Re: MobGUI

Post by Socan » Thu Aug 15, 2013 1:06 pm

Hey there,

I've got the MobGui stack in the directory you mention (and it matches the one in the Preferences for User Extensions), but Mobgui is refusing to show up in the available PlugIns.

Any ideas?

Many thanks!
Bill

elanorb
Livecode Staff Member
Livecode Staff Member
Posts: 251
Joined: Fri Feb 24, 2006 9:45 am

Re: MobGUI

Post by elanorb » Thu Aug 15, 2013 4:13 pm

Hi Bill

You need to be using the Commercial Edition (blue). If you have the Community Edition MobGUI will not work as it is not under a GPL license. You can download the Commercial Edition from your LiveCode account.

I hope that helps.

Kind regards

Elanor
Elanor Buchanan
Software Developer
LiveCode

walkerl26
Posts: 25
Joined: Tue Nov 02, 2010 2:50 am

Re: MobGUI

Post by walkerl26 » Thu Aug 15, 2013 4:39 pm

Doesn't it require a restart of LiveCode after installing a plugin, before the plugin appears in the menu?

This might be creating confusion for some people, as it never seems to get mentioned...

Larry

Socan
Posts: 5
Joined: Thu Aug 15, 2013 12:50 pm

Re: MobGUI

Post by Socan » Fri Aug 16, 2013 9:27 am

Thanks Elanor and Larry

I have the commercial license installed and working. I have the stack in the right directory, and if i double click the stack in finder, MobGui launches and I can drag elements from it in and make stand-alone apps with working functionality from it. But when I go to Development->Plugins it isn't in the list.

As clicking the stack launches it and it works, it is just weird, but would be great to figure out what is causing the mix up.

In the Preferences options, is the path to User Extensions the same as where the Plugins should be?

Thanks for your help!!
B

MarcVanCauwenberghe
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 142
Joined: Thu Feb 21, 2013 8:47 am

Re: MobGUI

Post by MarcVanCauwenberghe » Fri Aug 16, 2013 9:55 am

Hi,

My 'User Extensions' path is set to /Users/marcvancauwenberghe/Documents/Livecode
whereas the plugin folder in there. So the path should point to the folder above.

Kind regards,
Marc

Socan
Posts: 5
Joined: Thu Aug 15, 2013 12:50 pm

Re: MobGUI

Post by Socan » Fri Aug 16, 2013 10:00 am

Beauty catch, Marc...

One of the things I tried in the Community version to fix it before I upgraded to the Commercial licence was to change that path to include ->Plugins...

I removed that out of the path in User Extensions preferences and restarted and MobGui is now there!

Well done and thanks!!
B.

cavenewt
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 66
Joined: Fri Mar 15, 2013 3:54 pm
Location: Jackson Hole, Wyoming, USA

Re: MobGUI

Post by cavenewt » Mon Aug 19, 2013 10:33 pm

Thanks so much, I was having the same problem. In Preferences/Files & Memory the path to User Extensions should be /Users/[username]/Documents/My LiveCode

My default path had /Plugins at the end. Deleting that part fixed the problem.

joe.dBUS7l4
Posts: 6
Joined: Mon Mar 11, 2013 11:24 pm

Re: MobGUI

Post by joe.dBUS7l4 » Wed Aug 21, 2013 2:40 pm

Was native ui element support one of the kickstarter stretch goals.

LCNeil
Livecode Staff Member
Livecode Staff Member
Posts: 1223
Joined: Wed Oct 03, 2012 4:07 pm

Re: MobGUI

Post by LCNeil » Wed Aug 21, 2013 2:54 pm

Yes, native theming was one of the KickStarter StretchGoals :) You will be able to keep up to date with the progress of this and all other LiveCode related projects here-

http://livecode.com/community/roadmap/

Kind Regards,

Neil Roger
-----
RunRev Support Team ~ http://www.runrev.com
------

Aji
Posts: 15
Joined: Mon Sep 09, 2013 3:43 pm

Re: MobGUI

Post by Aji » Tue Jan 28, 2014 6:33 pm

Hi,

Where are the four .ttf files supposed to be located when upgrading to the new version 1.1 of MobGUI?

Thanks
Aji

splash21
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 369
Joined: Sun Dec 19, 2010 1:10 am
Location: UK
Contact:

Re: MobGUI

Post by splash21 » Tue Jan 28, 2014 7:11 pm

Hi, Aji. You can install the ttf files on your system (usually double clicking them starts the associated program for installation) then use them if required for button icons, etc.
LiveCode Development & Training : http://splash21.com

Aji
Posts: 15
Joined: Mon Sep 09, 2013 3:43 pm

Re: MobGUI

Post by Aji » Tue Feb 04, 2014 6:50 pm

Thanks Splash. That worked and they installed as fonts.

I see in MobGui that my icon has a font of "mobguicons-1" and the selected character is "a". That makes a globe appear.

Is there any easy way to figure out which characters line up with each icon for the mobgui-icons fonts? I don't see any selector/browser interface from the property inspector or mobgui. I also launched the font book and that doesn't help much.

I can go with trial and error, but I'm wondering if there is an easy icon-font-graphic selector/browser and I'm just not seeing how to launch it.

Much obliged,
Aji

Post Reply

Return to “Summer School 2013”