Arrow key bug in Livecode

Got a LiveCode personal license? Are you a beginner, hobbyist or educator that's new to LiveCode? This forum is the place to go for help getting started. Welcome!

Moderators: Klaus, FourthWorld, heatherlaine, kevinmiller

Post Reply
agraham147
Posts: 33
Joined: Thu Apr 19, 2018 6:18 am

Arrow key bug in Livecode

Post by agraham147 » Thu Sep 27, 2018 2:00 pm

Hi there,

I think I've found a bug in Livecode. I have a multi card stack and have launched it as a standalone application on two separate computers and although I have no code for arrow keys on my cards or stack, when the user presses the arrow keys it takes them to the next or previous cards. Just thought I would say so it can be fixed for the next update.

Thanks, Aaron

Klaus
Posts: 10550
Joined: Sat Apr 08, 2006 8:41 am
Location: Germany
Contact:

Re: Arrow key bug in Livecode

Post by Klaus » Thu Sep 27, 2018 2:15 pm

Hi Aaron,

this is a feature, not a bug! :D

To prevent this, put this line into your preopenstack or openstack handler:

Code: Select all

...
set the navigationarrows to FALSE
...
Best

Klaus

agraham147
Posts: 33
Joined: Thu Apr 19, 2018 6:18 am

Re: Arrow key bug in Livecode

Post by agraham147 » Thu Sep 27, 2018 3:09 pm

Hi Klaus

Haha, oops silly me, thanks very much! :D :D

Thanks, Aaron

MaxV
Posts: 1555
Joined: Tue May 28, 2013 2:20 pm
Location: Italy
Contact:

Re: Arrow key bug in Livecode

Post by MaxV » Fri Dec 14, 2018 7:03 pm

What? That is very bad...
Where I should set it? It's a global property? Is it a card property? :?
Livecode Wiki: http://livecode.wikia.com
My blog: http://livecodeitalia.blogspot.it
To post code use this: http://tinyurl.com/ogp6d5w

jmburnod
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 2272
Joined: Sat Dec 22, 2007 5:35 pm
Location: Genève
Contact:

Re: Arrow key bug in Livecode

Post by jmburnod » Fri Dec 14, 2018 7:12 pm

Hi Max,
What? That is very bad...
Where I should set it? It's a global property? Is it a card property? :?
Useful for me
I think that is a stack property
Kind regard
Jean-Marc

Klaus
Posts: 10550
Joined: Sat Apr 08, 2006 8:41 am
Location: Germany
Contact:

Re: Arrow key bug in Livecode

Post by Klaus » Fri Dec 14, 2018 7:44 pm

It is a global property, as I wrote, best put it into your "openstack" handler.

Post Reply

Return to “Getting Started with LiveCode - Complete Beginners”