Help setting up an emulator for the Test Button LiveCode 7.1

Got a LiveCode personal license? Are you a beginner, hobbyist or educator that's new to LiveCode? This forum is the place to go for help getting started. Welcome!

Moderators: Klaus, FourthWorld, heatherlaine, kevinmiller

Post Reply
Monox18
Posts: 22
Joined: Tue Nov 25, 2014 9:48 pm

Help setting up an emulator for the Test Button LiveCode 7.1

Post by Monox18 » Sat Mar 31, 2018 8:00 pm

Hello,

I need help setting up and emulator for the Test Button in LiveCode Ribbon. Any reccommended configuration?
the error I'm getting is: Installation of app failed: Failure INSTALL_FAILED_NO_MATCHING_ABIS. I have tried many different configuration settings for emulators but none has succesfully worked. See attached screenshots.
Attachments
Screenshot 2018-03-31 13.56.04.png
Screenshot 2018-03-31 13.44.39.png
Screenshot 2018-03-31 13.43.44.png

dickey
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 114
Joined: Wed Apr 08, 2009 11:54 pm
Location: Shellharbour, Australia

Re: Help setting up an emulator for the Test Button LiveCode 7.1

Post by dickey » Fri Apr 06, 2018 4:12 am

Hello Monox18,

I am having the same problem and have escalated to LC support. I will share the response when received.

I just wanted to confirm which version of Android Studio you are using. (I'm using 3.1).

Kind regards, Andrew

Monox18
Posts: 22
Joined: Tue Nov 25, 2014 9:48 pm

Re: Help setting up an emulator for the Test Button LiveCode 7.1

Post by Monox18 » Wed Apr 11, 2018 10:33 pm

Well for LC 7.0.0 I'm using SDK Manager 25.2.5 with many APIs installed including level 2, 8 and 15.

For LC9 i'm Using Android Studio 3.1.1, also many APIs installed.

For now I gave up on setting up Test button, so each time I wanna test it I deploy it directly to my phone.

bertBUSIbr8
Posts: 38
Joined: Thu Jun 28, 2012 2:48 pm
Location: West-Cork, Ireland
Contact:

Re: Help setting up an emulator for the Test Button LiveCode 7.1

Post by bertBUSIbr8 » Tue Aug 21, 2018 11:22 am

Livecode 9 and Android Studio 3.1.4 here and same issue on macOS Sierra 10.12.6

Keep getting:

INSTALL_FAILED_NO_MATCHING_ABIS

I have two emulators configured on Android 6.0 Marshmallow x86 but can not get this to work.

Any ideas welcome!


Thanks,


Bert

jacque
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 4710
Joined: Sat Apr 08, 2006 8:31 pm
Location: Minneapolis MN
Contact:

Re: Help setting up an emulator for the Test Button LiveCode 7.1

Post by jacque » Tue Aug 21, 2018 5:53 pm

When setting up the emulator it needs to be built for armeabi, not x86.
Jacqueline Landman Gay | jacque at hyperactivesw dot com
HyperActive Software | http://www.hyperactivesw.com

Post Reply

Return to “Getting Started with LiveCode - Complete Beginners”