changing the keyboard layout?

Got a LiveCode personal license? Are you a beginner, hobbyist or educator that's new to LiveCode? This forum is the place to go for help getting started. Welcome!

Moderators: heatherlaine, Klaus, FourthWorld, kevinmiller

Post Reply
danielrr
Posts: 97
Joined: Mon Mar 04, 2013 4:03 pm

changing the keyboard layout?

Post by danielrr » Tue Jan 02, 2018 10:07 pm

Is there a way to change between the installed keyboard layouts using livecode? (this is useful when you want the user to write in different languages in different fields)

Daniel

richmond62
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 2598
Joined: Fri Feb 19, 2010 10:17 am
Location: Bulgaria
Contact:

Re: changing the keyboard layout?

Post by richmond62 » Wed Feb 28, 2018 11:38 am

As far as I'm aware the only way to do this would be to trap rawKeyDown and/or rawKeyUp in fields:
BIF1.png
BIF1.png (25.27 KiB) Viewed 246 times
BIF2.png
BIFOCAL.livecode.zip
(16.24 KiB) Downloaded 13 times
Here's the stack.

I'm afraid, for a whole keyboard this will involve a lot of work: I know because of my 8 year's work
on my Devawriter Pro:

http://andregarzia.on-rev.com/richmond/home.html

I'm a "lazy toad", so this stack will ONLY trap for the key that produces a "q" on an English-language keyboard ('a' on French and German ones).

richmond62
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 2598
Joined: Fri Feb 19, 2010 10:17 am
Location: Bulgaria
Contact:

Re: changing the keyboard layout?

Post by richmond62 » Wed Feb 28, 2018 12:39 pm

The big ADVANTAGE of this method is that you can force whatever
keyboard layout you wish on your end-user, regardless of what
their "home" keyboard and/or keyboard layout is.
Telegu.jpg
No more headaches any more. :D

Post Reply

Return to “Getting Started with LiveCode - Complete Beginners”