New Card in Standalone Application

Got a LiveCode personal license? Are you a beginner, hobbyist or educator that's new to LiveCode? This forum is the place to go for help getting started. Welcome!

Moderators: Klaus, FourthWorld, heatherlaine, kevinmiller

Klaus
Posts: 11220
Joined: Sat Apr 08, 2006 8:41 am
Location: Germany
Contact:

Re: New Card in Standalone Application

Post by Klaus » Fri Feb 10, 2017 6:30 pm

Hi xacto,

In your standalone you have the stack "HyperTest.livecode" in the ENGINE folder AND in the RESOURCES folder!
Not sure which one gets opened and saved, but that is the explanation for this behaviour! 8)

Be aware that this will not work for the "average" macOS user without ADMIN permissions, since he/she does not
have write permissions in the "Applications" folder!


Best

Klaus

Xacto
Posts: 26
Joined: Thu Dec 15, 2016 1:34 am

Re: New Card in Standalone Application

Post by Xacto » Fri Feb 10, 2017 9:16 pm

What is the best way to test this... tried it on 4 different computers at the office and all works (all may have permission).
Also, would this method be an issue on windows as well?

Klaus
Posts: 11220
Joined: Sat Apr 08, 2006 8:41 am
Location: Germany
Contact:

Re: New Card in Standalone Application

Post by Klaus » Fri Feb 10, 2017 9:25 pm

Hi Xacto,
Xacto wrote:What is the best way to test this... tried it on 4 different computers at the office and all works (all may have permission).
open the app, change something, quit and then open the application package and check the modification dates of these two files.
The "youngest" is the winner! :D
Xacto wrote:Also, would this method be an issue on windows as well?
Yes, if the "exe" and LC file will be copied or installed into "Program files (x86)" folder!


Best

Klaus

Post Reply

Return to “Getting Started with LiveCode - Complete Beginners”