Sensing if the stack/card is open in the IDE?

Got a LiveCode personal license? Are you a beginner, hobbyist or educator that's new to LiveCode? This forum is the place to go for help getting started. Welcome!

Moderators: Klaus, FourthWorld, heatherlaine, kevinmiller

Post Reply
trenatos
Posts: 189
Joined: Wed Jul 03, 2013 6:46 am
Location: Virginia, USA
Contact:

Sensing if the stack/card is open in the IDE?

Post by trenatos » Fri Mar 14, 2014 10:30 pm

Does anyone know of a way to check if the card or stack is open in the IDE vs. compiled?
I have a few timed functions that run automatically every 2 minutes and updates a field, but when I edit groups that doesn't include that field, I get an error as if the field didn't exist.
Marcus

SparkOut
Posts: 1983
Joined: Sun Sep 23, 2007 4:58 pm

Re: Sensing if the stack/card is open in the IDE?

Post by SparkOut » Fri Mar 14, 2014 10:54 pm

Check out "the environment" - if it is "development" then it should be open in the IDE.

trenatos
Posts: 189
Joined: Wed Jul 03, 2013 6:46 am
Location: Virginia, USA
Contact:

Re: Sensing if the stack/card is open in the IDE?

Post by trenatos » Sun Mar 16, 2014 12:24 am

Thanks SparkOut, that seems to have done the trick :)
Marcus

Post Reply

Return to “Getting Started with LiveCode - Complete Beginners”