Rendering of Video Thumbnail Index

Moderators: Klaus, FourthWorld, heatherlaine, kevinmiller, asayd

Post Reply
gagsoft
Posts: 70
Joined: Sat Jun 29, 2013 7:56 pm
Location: Cape Town South Africa

Rendering of Video Thumbnail Index

Post by gagsoft » Sat Jan 24, 2015 2:31 pm

I am not to sure if this is the correct forum for this type of question.
When I tested the code in The App Academy for "Create a Video Thumbnail Index" I found that the rendering does not work properly.
Currently using LiveCode version 7.0.2-rc-1
kindly see attached image.

Thanks
Attachments
Screenshot 2015-01-24 15.21.29.png

Klaus
Posts: 9588
Joined: Sat Apr 08, 2006 8:41 am
Location: Germany
Contact:

Re: Rendering of Video Thumbnail Index

Post by Klaus » Sat Jan 24, 2015 2:47 pm

Hi gagsoft,

since not everybody has access to the academy files, could you please describe
what should happen and what actually (not) happened and also the involved script(s)?


Best

Klaus

gagsoft
Posts: 70
Joined: Sat Jun 29, 2013 7:56 pm
Location: Cape Town South Africa

Re: Rendering of Video Thumbnail Index

Post by gagsoft » Sat Jan 24, 2015 5:09 pm

Hi Klaus
My apologies. it is supposed to do the following when the user clicks a button:
1. Play and move through a video
2. Create thumbnails from a video
3. Use a field to display a clickable picture index
The stack has the following objects:
A button
A scrolling field
A player

The button script to create the index of the video of which the property in the player for the example is already set.
The Button Code:

Code: Select all

on mouseUp
   repeat the number of images
      delete image 1
   end repeat
   
   repeat with i = 0 to 21
      put i * "10000" into theNumber
      set the currentTime of player 1 to theNumber
      import snapshot from player 1
      set the name of last image to "frame" && theNumber
      hide last image
   end repeat
   
   put empty into field 1
   repeat with i = 1 to the number of images
      put "x" into char 1 of line i of fld 1
      set the imageSource of char 1 of line i of fld 1 to the id of image i
   end repeat
end mouseUp
Thanks
Peter G

Klaus
Posts: 9588
Joined: Sat Apr 08, 2006 8:41 am
Location: Germany
Contact:

Re: Rendering of Video Thumbnail Index

Post by Klaus » Sat Jan 24, 2015 5:57 pm

Hi Peter,

ok, my observations:
1.
LC 6.7.1: Works as exspected, I get images and a field full of imagesources

2.
LC 7.0.2: At first a crash 8)
Restart LC, a the next try I get all images but only the LAST line of the field has an imagesource?!
Maybe another bug, sigh...

What do you get anyway? :D


Best

Klaus

gagsoft
Posts: 70
Joined: Sat Jun 29, 2013 7:56 pm
Location: Cape Town South Africa

Re: Rendering of Video Thumbnail Index

Post by gagsoft » Sat Jan 24, 2015 6:30 pm

Hi Klaus
I am getting the same results as you with LC 7.0.2:.

Peter G

Klaus
Posts: 9588
Joined: Sat Apr 08, 2006 8:41 am
Location: Germany
Contact:

Re: Rendering of Video Thumbnail Index

Post by Klaus » Sat Jan 24, 2015 8:30 pm

Hi Peter,

hm, then its a bug! 8)

Please consider to report it here: http://quality.runrev.com
Looks like this is not known yet!


Best

Klaus

gagsoft
Posts: 70
Joined: Sat Jun 29, 2013 7:56 pm
Location: Cape Town South Africa

Re: Rendering of Video Thumbnail Index

Post by gagsoft » Sun Jan 25, 2015 3:59 am

Hi Klaus
I am afraid of using the word bug as I am just a LC novice :D
This is perhaps something for the guys to look at.

Thanks
Peter G

Klaus
Posts: 9588
Joined: Sat Apr 08, 2006 8:41 am
Location: Germany
Contact:

Re: Rendering of Video Thumbnail Index

Post by Klaus » Sun Jan 25, 2015 11:07 am

Hi Peter,

then do not use the word BUG, simply report your observations! 8)
"The guys" (if you mean the dev team) do not read here very often, if at all.


Best

Klaus

Post Reply

Return to “LiveCode University”