The Evil Empire

Moderators: Klaus, FourthWorld, heatherlaine, kevinmiller, LCMark

mwieder
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 2570
Joined: Mon Jan 22, 2007 7:36 am
Location: Berkeley, CA, US
Contact:

Re: The Evil Empire

Post by mwieder » Fri Aug 16, 2013 5:41 pm

Ugh.
Windows.

The rev team is using the full Visual Studio, not the Express version, and they're different in many ways.
But I don't know if that is the answer to how the team manages to deal with these icons.
My guess would be that since the Express version targets .NET applications and you have to bend over backwards to do anything else with it, it's set up to use the new Vista-style .ico format and rejects anything else.

and LOL... I see in that writeup that from Visual Studio you have to save as "PNG Compressed Image Format" in order to *remove* the compression. Typical Windows... click start to shutdown...

monte
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 1558
Joined: Fri Jan 13, 2012 1:47 am
Contact:

Re: The Evil Empire

Post by monte » Fri Aug 16, 2013 11:05 pm

I think we need to follow this guide for VC Express:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... s.80).aspx

I worked libraries and includes out myself but not executables which resolves the icon issue.

My SDK paths included the version number:
C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v6.1\bin
LiveCode User Group on Facebook : http://FaceBook.com/groups/LiveCodeUsers/

monte
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 1558
Joined: Fri Jan 13, 2012 1:47 am
Contact:

Re: The Evil Empire

Post by monte » Fri Aug 16, 2013 11:13 pm

I just sent a pull request adding that link to the readme just so it doesn't get lost
LiveCode User Group on Facebook : http://FaceBook.com/groups/LiveCodeUsers/

monte
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 1558
Joined: Fri Jan 13, 2012 1:47 am
Contact:

Re: The Evil Empire

Post by monte » Thu Oct 03, 2013 11:02 am

Urgh... now VS Express wants me to register but MS have taken the page down so I can't... So it looks like developing on Windows unless you already had a registered 2005 is dead...
LiveCode User Group on Facebook : http://FaceBook.com/groups/LiveCodeUsers/

MarcVanCauwenberghe
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 142
Joined: Thu Feb 21, 2013 8:47 am

Re: The Evil Empire

Post by MarcVanCauwenberghe » Thu Oct 03, 2013 5:56 pm

Hi Monte,

I found this in the wiki:

Visual Studio 2010 Express was released in April 2010, alongside Visual Studio 2010. Free registration is mandatory to use this product beyond 30 days.[3][dead link] With Visual Studio 2005 and 2008 Express, registration was not required for the ISO version.

And here is an iso:

http://apdubey.blogspot.be/2009/04/micr ... press.html

Hope this helps.

Best regards,
Marc

monte
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 1558
Joined: Fri Jan 13, 2012 1:47 am
Contact:

Re: The Evil Empire

Post by monte » Thu Oct 03, 2013 8:50 pm

I'm pretty sure I installed the ISO version and it's asking me for a registration. Is there a way around it?
LiveCode User Group on Facebook : http://FaceBook.com/groups/LiveCodeUsers/

MarcVanCauwenberghe
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 142
Joined: Thu Feb 21, 2013 8:47 am

Re: The Evil Empire

Post by MarcVanCauwenberghe » Thu Oct 03, 2013 9:42 pm

Strange,
I first installed a version via a small setup which downloaded the rest like a lot of installs do. After installing the program indeed said I had to register if I wish to use it for more than 30 days. But I then uninstalled that version and installed the iso. I never got the question so I suppose that one is ok, although maybe I will get one in 30 days?

Best regards,
Marc

monte
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 1558
Joined: Fri Jan 13, 2012 1:47 am
Contact:

Re: The Evil Empire

Post by monte » Thu Oct 03, 2013 9:57 pm

Can you still buy the proper version? I'd happily buy it if we are stuck using 9 year old development tools for a long time...
LiveCode User Group on Facebook : http://FaceBook.com/groups/LiveCodeUsers/

monte
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 1558
Joined: Fri Jan 13, 2012 1:47 am
Contact:

Re: The Evil Empire

Post by monte » Fri Oct 04, 2013 3:51 am

I did manage to get past this by uninstalling and reinstalling from the iso. Perhaps my original install wasn't from the ISO... it's all a bit of a blur...
LiveCode User Group on Facebook : http://FaceBook.com/groups/LiveCodeUsers/

MarcVanCauwenberghe
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 142
Joined: Thu Feb 21, 2013 8:47 am

Re: The Evil Empire

Post by MarcVanCauwenberghe » Fri Oct 04, 2013 7:53 am

Hi,
i've seen a few copies on Amazon... Anyway, your welcome ;)

Marc

monte
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 1558
Joined: Fri Jan 13, 2012 1:47 am
Contact:

Re: The Evil Empire

Post by monte » Fri Oct 04, 2013 8:21 am

Thanks

Your message contains 6 characters. The minimum number of characters you need to enter is 10.
LiveCode User Group on Facebook : http://FaceBook.com/groups/LiveCodeUsers/

LCMark
Livecode Staff Member
Livecode Staff Member
Posts: 944
Joined: Thu Apr 11, 2013 11:27 am

Re: The Evil Empire

Post by LCMark » Fri Oct 04, 2013 9:05 am

@monte: I think you should be fine with the ISO - I don't think I've ever seen a registration dialog on systems that used that to install VS. It could be your original install was done with the Web Installer.

monte
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 1558
Joined: Fri Jan 13, 2012 1:47 am
Contact:

Re: The Evil Empire

Post by monte » Fri Oct 04, 2013 9:07 am

Yes it must have been
LiveCode User Group on Facebook : http://FaceBook.com/groups/LiveCodeUsers/

monte
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 1558
Joined: Fri Jan 13, 2012 1:47 am
Contact:

Re: The Evil Empire

Post by monte » Fri May 15, 2015 5:47 am

Trying to setup a new machine. Microsoft have broken the link for the required hotfix. I've tried to contact them via their ridiculous website and will report here if they resolve the issue. Any workarounds would be nice...
LiveCode User Group on Facebook : http://FaceBook.com/groups/LiveCodeUsers/

monte
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 1558
Joined: Fri Jan 13, 2012 1:47 am
Contact:

Re: The Evil Empire

Post by monte » Mon May 18, 2015 12:46 am

No urgency now, I found the disk I saved all the setup files on from last time but I guess nobody else can get setup...
LiveCode User Group on Facebook : http://FaceBook.com/groups/LiveCodeUsers/

Post Reply

Return to “Engine Contributors”