Any chance of a minimize control?

This is the place to get help and information about lcTaskList

Moderators: heatherlaine, kevinmiller, robinmiller, bvlahos

Post Reply
jameshale
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 198
Joined: Thu Sep 04, 2008 6:23 am
Location: Melbourne Australia

Any chance of a minimize control?

Post by jameshale » Thu Aug 09, 2012 8:27 am

Hi Bill,

Just started using your plugin and am very impressed.
I am doing a project that is a quantum jump in complexity to all my utility projects and being able to add task comments to my code and find them easily is a real godsend.
My one thought though was that it would be nice to be able to minimize the palette when not focussing on it.
I like to have my tools on the screen rather than closing and going to a menu to enable them so being able to reduce the palette to say just it's title bar or small icon would be a nice touch.

James

bvlahos
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 57
Joined: Tue May 01, 2012 1:52 am

Re: Any chance of a minimize control?

Post by bvlahos » Fri Aug 10, 2012 4:36 am

James,

I'm glad you like it. When a stack is a "Palette" you don't get access to the minimize button.

Here are a few options.
1. Set the Plugin Settings for lcTaskList from "Palette" to "Modeless dialog box". This will not only let you minimize the stack but it also won't always float above all the other windows.
2. Set the lcTaskList preference to "Auto Hide". The lcTaskLIst window will minimize if there are no tasks in the open stacks and be visible if there are.
3. You can reduce the height of the lcTaskList window to show as few as 3 rows. This is pretty close to just showing the title bar.

Another technique that you can do is to make the window very narrow and/or move it to the side of your monitor.

Let me know if any of these meet your needs.
Bill Vlahos

jameshale
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 198
Joined: Thu Sep 04, 2008 6:23 am
Location: Melbourne Australia

Re: Any chance of a minimize control?

Post by jameshale » Fri Aug 10, 2012 5:41 am

Hi Bill,

Option 1 is workable. Not because of the minimise button, but because it won't stay on top of other windows.

What I was actually thinking of though is similar to palettes in other programs like Photoshop where there is a disclosure triangle on the title bar and clicking it minimises the palette to only showing the title bar itself.

The tm plugins for LC such as tmColor and tmGradient have these.

I figure these are stacks with no decorations and the title bar is actually a graphic.

I played around with a test stack having no decorations and a single button in the top corner that calls a handler "resizeme"

This stack script was...

on resizeme
put the cOpenness of this stack into thesize
switch thesize
case "open"
put the rect of me into myrect
put item 2 of myrect into theloc
put theloc + 24 into item 4 of myrect
set the rect of me to myrect
set the cOpenness of this stack to "closed"
break
case "closed"
put the rect of me into myrect
put item 2 of myrect into theloc
put theloc + 250 into item 4 of myrect
set the rect of me to myrect
set the cOpenness of this stack to "open"
end switch
end resizeme

Clicking on the button reduced the window to 24 pixels keeping the top of the window in position.
Clicking again would toggle the height of the window to 250 or 24 pixels depending on what is was when clicked.

Of course having no decorations means without some handler in the pseudo title bar area a user wouldn't be able to move the palette.

Just a thought.

James

jameshale
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 198
Joined: Thu Sep 04, 2008 6:23 am
Location: Melbourne Australia

Re: Any chance of a minimize control?

Post by jameshale » Fri Aug 10, 2012 6:20 am

Extra thought.

If you did do something like this you could move all the buttons on the bottom bar of the current plugin to the new "title bar" removing the need for the bottom bar.

LittleGreyMan
Posts: 49
Joined: Sat Jun 16, 2012 7:57 pm
Location: City of God Lug

Re: Any chance of a minimize control?

Post by LittleGreyMan » Sat Aug 18, 2012 11:08 am

Hi,

I tried it for a couple of days and bought it.

It's really worth every cent, and very reasonably priced.

Pretty good job, Bill! Thanks.

I'll second James for a minimize option.
Best regards,

Didier

bvlahos
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 57
Joined: Tue May 01, 2012 1:52 am

Re: Any chance of a minimize control?

Post by bvlahos » Tue Aug 21, 2012 4:46 am

I'd rather not make a non-standard window so I'll add a minimize icon to the bottom of the window in the next update.

Remember that if you select the preference for "modeless dialog" you do get the built in minimize button and it works.

bvlahos
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 57
Joined: Tue May 01, 2012 1:52 am

Re: Any chance of a minimize control?

Post by bvlahos » Sun Sep 23, 2012 3:19 am

I've added a new minimize control in the just released 1.1 version of lcTaskList.

Post Reply

Return to “lcTaskList”