Tabs & Option buttons

This is the place to discuss anything relating to MobGUI

Moderators: heatherlaine, robinmiller, kevinmiller, malte, splash21

Post Reply
Youks
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 127
Joined: Mon Sep 05, 2011 6:08 pm
Location: Qatar

Tabs & Option buttons

Post by Youks » Sat Mar 10, 2012 1:23 pm

Hi All,

Is there any way of controlling the state of the tabs(in tab Bar) or Option buttons?? In other the terms their "hilite" state?

Thx

Mark
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 5132
Joined: Thu Feb 23, 2006 9:24 pm
Contact:

Re: Tabs & Option buttons

Post by Mark » Sat Mar 10, 2012 1:36 pm

Hi,

Code: Select all

set the menuHistory of btn x to 2
or

Code: Select all

select line 2 of btn x
Yu should try them both and see what suits you best.

Best,

Mark
The biggest LiveCode group on Facebook: https://www.facebook.com/groups/livecode.developers
The book "Programming LiveCode for the Real Beginner"! Get it here! http://tinyurl.com/book-livecode

Youks
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 127
Joined: Mon Sep 05, 2011 6:08 pm
Location: Qatar

Re: Tabs & Option buttons

Post by Youks » Sun Mar 11, 2012 10:57 pm

Thx Mark,

But unfortunately this doesn't work with the "Options Button" of Mobgui, unless i missed something.
I tried to change the custom property "uMobGUIHilite" of the group from "True" to "False" with no joy.

Any help appreciated, thx!

Youks
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 127
Joined: Mon Sep 05, 2011 6:08 pm
Location: Qatar

Re: Tabs & Option buttons

Post by Youks » Sun Mar 11, 2012 11:03 pm

By the way i would like to use the Tabs instead but i am facing the same issue!

Youks
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 127
Joined: Mon Sep 05, 2011 6:08 pm
Location: Qatar

Re: Tabs & Option buttons

Post by Youks » Sun Mar 11, 2012 11:35 pm

Sorry everybody, but i just needed to use the "Send" command to the button or the group of buttons........ so SOLVED!! :oops:

Mark
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 5132
Joined: Thu Feb 23, 2006 9:24 pm
Contact:

Re: Tabs & Option buttons

Post by Mark » Sun Mar 11, 2012 11:45 pm

I didn't notice that I was answering a question in the MobGUI section, Youks.

Mark
The biggest LiveCode group on Facebook: https://www.facebook.com/groups/livecode.developers
The book "Programming LiveCode for the Real Beginner"! Get it here! http://tinyurl.com/book-livecode

Youks
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 127
Joined: Mon Sep 05, 2011 6:08 pm
Location: Qatar

Re: Tabs & Option buttons

Post by Youks » Mon Mar 12, 2012 12:04 am

No Worries Mark & Thx for your Help!!!

Youks
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 127
Joined: Mon Sep 05, 2011 6:08 pm
Location: Qatar

Re: Tabs & Option buttons

Post by Youks » Mon Mar 12, 2012 8:41 pm

Hi All,
The "send" command could resolve somehow my issue, but a more appropriate solution is required, so hoping that i could find how to control the state of the tabs & buttons (options buttons)!

Rgds

Jellicle
Posts: 448
Joined: Thu Feb 24, 2011 11:07 am

Re: Tabs & Option buttons

Post by Jellicle » Tue Mar 13, 2012 3:04 am

Youks wrote:Sorry everybody, but i just needed to use the "Send" command to the button or the group of buttons........ so SOLVED!! :oops:
Better way:

mobGUITouch the long id of group "tabToHilite"

Gerry
27" iMac, 27" Cinema Display, OS X Mavericks
iPhone 5 (plus a bunch of older devices for testing)
LiveCode Commercial license. Developer Program member.

Youks
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 127
Joined: Mon Sep 05, 2011 6:08 pm
Location: Qatar

Re: Tabs & Option buttons

Post by Youks » Tue Mar 13, 2012 7:18 am

Hi Jellicle,

I was looking into that direction couple of hours ago!!! That's it!
Thanks a million!!!

Youks :D

strongbow
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 119
Joined: Mon Jul 31, 2006 1:39 am
Location: New Zealand, Australia, Germany, Japan
Contact:

Re: Tabs & Option buttons

Post by strongbow » Thu Jul 23, 2015 1:50 pm

For others who are perhaps looking at this more recently, you can now do

Code: Select all

set the mgSelected of grp "yourOption" to true
HTH
cheers
Alan

Post Reply

Return to “MobGUI”