widget Browser not opening URL with picture

The place to discuss anything and everything about running your LiveCode on Android

Moderators: Klaus, FourthWorld, heatherlaine, kevinmiller, robinmiller

[-hh]
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 2262
Joined: Thu Feb 28, 2013 11:52 pm
Location: Göttingen, DE

Re: widget Browser not opening URL with picture

Post by [-hh] » Tue Nov 27, 2018 12:41 pm

@Panos
Possibly this is not special to the browser widget but relates to tsNet?
I have regularly problems with "https:"-downloads, at least if if the file is large, for example

put url(https://www.raspberrypi.org/magpi-issues/MagPi71.pdf) into pdfdata (36Mbyte)

cancels at once in LC 9 but it works in LC 8. So the magic Panos-lines

Code: Select all

if there is a stack "tsNetLibURL"
then dispatch "revUnloadLibrary" to stack "tsNetLibURL"
make the download also work in LC 9.

@youks
1. I looked into the pdf-version of your imageUrl. This is also only an image embedded in a pdf container. So there is no advantage of pdf compared to image.
2. Possibly you don't need a browser widget for your project. You could try the following (the image is, contrary to the pdf, NOT rotated!).

Code: Select all

on mouseUp
  lock screen
  if there is no img "map1" then
    create img "map1"
    set the resizequality of img "map1" to "good"
  end if
  set filename of img "map1" to "https://.../iffdp/2106.gif"
  set width of img "map1" to 800 ---> adjust only here
  set height of img "map1" to 1613/2156*the width of img "map1"
  set topleft of img "map1" to (20,30)
end mouseUp
Then you can also put any other LC object (image, graphic, text) on top of the image what is not possible with the browser widget (which has a native display).
Last edited by [-hh] on Tue Nov 27, 2018 12:54 pm, edited 1 time in total.
shiftLock happens

Youks
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 135
Joined: Mon Sep 05, 2011 6:08 pm
Location: Qatar

Re: widget Browser not opening URL with picture

Post by Youks » Tue Nov 27, 2018 12:50 pm

@Panos...

I've tried now and it says..."The Web page at https://.........../xx.gif" could not be loaded because.. net::ERR_CACHE_MISS.

On NOTE 9/ Oreo/ LC9.0.1

@Hh

Thanks i'll explore that as well! :D

LiveCode_Panos
Livecode Staff Member
Livecode Staff Member
Posts: 698
Joined: Fri Feb 06, 2015 4:03 pm

Re: widget Browser not opening URL with picture

Post by LiveCode_Panos » Tue Nov 27, 2018 1:35 pm

@Hermann

Hmm this is interesting. I will file a bug report about it so as we investigate further. Thanks for the recipe.


@Youks,

This error (net::ERR_CACHE_MISS.) is probably caused because you have not checked the "Internet" permission in the Android standalone settings.

Also, make sure you delete any existing builds of the app from the device before pushing a new build.

Kind regards,
Panos
--

Youks
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 135
Joined: Mon Sep 05, 2011 6:08 pm
Location: Qatar

Re: widget Browser not opening URL with picture

Post by Youks » Tue Nov 27, 2018 5:40 pm

@Panos

After verification, selecting "internet" option in standalone settings fixed the issue. :oops: Thanks!

@Hermann

Could you confirm if the imageWidget works on on Android? I dragged the widget with the given PNG link (PNG displayed on the widget on Mac) but when tested on device the card is blank.
Any additional setting required?

Regards

[-hh]
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 2262
Joined: Thu Feb 28, 2013 11:52 pm
Location: Göttingen, DE

Re: widget Browser not opening URL with picture

Post by [-hh] » Tue Nov 27, 2018 11:50 pm

Widget imageWidget does not work on mobile. I tested an early version only, sorry. I don't know what's the problem now...
shiftLock happens

Post Reply

Return to “Android Deployment”