Error when creating standalone 8.1.2

Getting into LiveCode for iOS? Ask your questions here.

Moderators: Klaus, FourthWorld, heatherlaine, kevinmiller, robinmiller

Post Reply
salana46
Posts: 6
Joined: Wed Jan 13, 2016 6:18 pm

Error when creating standalone 8.1.2

Post by salana46 » Thu Apr 27, 2017 4:28 pm

I am using a Mac OS X El Capitan 10.11.6 with Live Code 8.1.2 and xCode 8.1
When I run the create standalone I get an error which I have added the screenshot of.

Has anyone come across this before?
Attachments
error code when creating standelone in LC 8.1.2 .jpg
error code when creating standelone in LC 8.1.2 .jpg (21.63 KiB) Viewed 618 times

LiveCode_Panos
Posts: 304
Joined: Fri Feb 06, 2015 4:03 pm

Re: Error when creating standalone 8.1.2

Post by LiveCode_Panos » Thu Apr 27, 2017 4:45 pm

Hi salana,

If I remember correctly, this was a bug in a previous LiveCode version.
It seems that In the iOS settings, you have chosen something like "10.0 or later". So I suggest changing this to something that has one digit before the dot (e.g. "9.0 or later") and see if you can build a standalone.

However this should be fixed in 8.1.3.

Best,
Panos
--

Mikey
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 552
Joined: Fri Jun 27, 2008 9:00 pm

Re: Error when creating standalone 8.1.2

Post by Mikey » Fri Apr 28, 2017 2:06 pm

It's not fixed in 8.1.3, and it's also present in 9.0dp6

I don't know what the root cause is, but the most common way to fix it, for me, is to go into the standalone preferences pane and select a different iOS minimum version. Sometimes, even this does not work, and I have to do other things, like going to the Development->Test Target menu, selecting a different test target, and then going back to switch the iOS version. I have even had a few cases where I have had to exit LC and relaunch it to finally get this to work.

LiveCode_Panos
Posts: 304
Joined: Fri Feb 06, 2015 4:03 pm

Re: Error when creating standalone 8.1.2

Post by LiveCode_Panos » Sat Apr 29, 2017 4:37 pm

It's not fixed in 8.1.3, and it's also present in 9.0dp6
Mike, are you referring to the error that is attached? Or to the error described in http://quality.livecode.com/show_bug.cgi?id=19080?

Best,
Panos
--

Mikey
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 552
Joined: Fri Jun 27, 2008 9:00 pm

Re: Error when creating standalone 8.1.2

Post by Mikey » Sat Apr 29, 2017 4:40 pm

I guess you're right, panos. I didn't read down far enough

Post Reply

Return to “iOS Deployment”