I've lost my beep :-(

Getting into LiveCode for iOS? Ask your questions here.

Moderators: Klaus, FourthWorld, heatherlaine, kevinmiller, robinmiller

I've lost my beep :-(

Postby Dixie » Mon Apr 17, 2017 10:29 pm

Building a stack for iOS
I have put a file into the copy files pane to use as a beep sound... in the openStack handler, I place the following ...
Code: Select all
set the beepSound to specialFolderPath("engine") & "/shortbeep.aiff"

It has always worked... never any problem.... I am also using a couple of mergextensions... so, from the 'General Pane' of the standalone settings I have selected 'select inclusions for the standalone application... when I build the stack I have no beep !

If I select "search for required...' instead, then I get my beep back but the mergextensions do not load ...
Has something changed... 'yet again' ?

LC 8.1.0, OSX 10.11.6
Any ideas ?
Dixie
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
 
Posts: 1336
Joined: Sun Jul 12, 2009 10:53 am
Location: Bordeaux, France

Re: I've lost my beep :-(

Postby Mikey » Tue Apr 18, 2017 2:30 pm

LC does not detect external use and auto-include them. You have to manually select them. HOWEVER, once manually selected, if you switch to auto-select, I think everything you manually selected should still be included.
Are you including mergAV? MergAV can interfere with "beep" under certain conditions, so you have to make sure you have enabled audio. If you are barcode scanning with mergAV you have to enable audio and video.
Mikey
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
 
Posts: 534
Joined: Fri Jun 27, 2008 9:00 pm

Re: I've lost my beep :-(

Postby Dixie » Tue Apr 18, 2017 2:54 pm

Mikey...

Yes, I am using mergAV for barCode scanning... (LOL.. an you tell me the lottery numbers for friday :-) )
The bulk of the script I am using is from monte's demo stack... I assume that this is enabling both 'audio' and 'video'
Code: Select all
on preOpenCard
   if environment() = "mobile" then
      mergAVRequestMediaAccess "audio"
   else
      mergAVMediaAccess "video", true
   end if
end preOpenCard

on mergAVMediaAccess pType, pGranted
   if pType is "audio" then
      mergAVRequestMediaAccess "video"
   else
      --try
      mergAVCamCreate
      --catch e
      --answer e
      --end try
      --try
      mergAVCamSet "rect",the rect of grc "cam"
      --catch e
      --answer e
      --end try
      --try
      mergAVCamSet "visible","true"
      --catch e
      --answer e
      --end try
      --try
      mergAVCamSet "quality","high"
      --catch e
      --answer e
      --end try
   end if
end mergAVMediaAccess

on closeCard
   set the backgroundColor of graphic "readerbutton" to 128,255,0
   mergAVCamDelete
end closeCard
Dixie
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
 
Posts: 1336
Joined: Sun Jul 12, 2009 10:53 am
Location: Bordeaux, France

Re: I've lost my beep :-(

Postby Mikey » Tue Apr 18, 2017 3:41 pm

So the scanner is working, right? Just the beep isn't?
Monte's stack doesn't enable audio with scanning, if I remember.
I think you are missing
Code: Select all
mergAVAudioSessionSetCategory "play and record","false","true"
Mikey
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
 
Posts: 534
Joined: Fri Jun 27, 2008 9:00 pm


Return to iOS Deployment

Who is online

Users browsing this forum: LiveCode_Panos and 2 guests