3D box?

Create fast, sprite powered games with Animation Engine, co-developed with DerBrill Software!

Moderators: heatherlaine, robinmiller, kevinmiller, malte

Post Reply
Chipp
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 27
Joined: Sat Apr 08, 2006 9:50 am
Location: Austin, TX
Contact:

3D box?

Post by Chipp » Thu Oct 11, 2007 7:21 am

Malte,

How can I create a simple 3D wireframe box using Animation Engine?

I just want a bit of stub code, which I can figure out from there. A future tutorial on how to do this would be most helpful.

-Chipp
[url=http://www.altuit.com/webs/hemingway/Products/AltuitProducts.htm]Visit Altuit, creator of ButtonGadget and other Rev add-ons[/url]

Chipp
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 27
Joined: Sat Apr 08, 2006 9:50 am
Location: Austin, TX
Contact:

Post by Chipp » Thu Oct 11, 2007 7:35 am

And...what is the handler
draw3dLine

I can't find it documented anywhere.???
[url=http://www.altuit.com/webs/hemingway/Products/AltuitProducts.htm]Visit Altuit, creator of ButtonGadget and other Rev add-ons[/url]

malte
Posts: 1098
Joined: Thu Feb 23, 2006 8:34 pm
Location: Ostenfeld germany
Contact:

Post by malte » Thu Oct 11, 2007 12:15 pm

Hi Chipp,

basically you need a set of 3D Points to create your box. These points are of the format x,y,z coordinate

100,100,0 for example. You can then use

ae3dConvertToScreen(x,y,z,originX,originY[,focalLength])

to iterate over that pointlist and set the points of your graphic to the results you get.

Hope that helps,

Malte

Post Reply

Return to “Animation Engine”