Application not starting on CentOS-6.5

Deploying to Linux? Get penguinated here.

Moderators: Klaus, FourthWorld, heatherlaine, kevinmiller, robinmiller

Post Reply
dave_wilson
Posts: 2
Joined: Thu Oct 30, 2014 8:21 pm

Application not starting on CentOS-6.5

Post by dave_wilson » Thu Oct 30, 2014 8:43 pm

Hi guys,

I am new to LiveCode so have been through quite a learning process but have enjoyed it thoroughly.
I've used LiveCode-7 on my Fedora-20 x86_64 desktop to create a LiveCode Linux application. The application that I created runs perfectly fine on my own Fedora-20 system but it refuses to run on a CentOS-6.5 platform. I've tried both 32-bit and 64-bit versions of my application on both 32-bit and 64-bit versions of CentOS-6.5 but the results are the same.

When attempting to run the application on CentOS it simply will not run. There are no error or warning messages indicated.
Initially I suspected a dependency issue but looking at the LiveCode requirements I really can't see that my CentOS platform is missing anything.
Running an 'strace' on the application doesn't really show anything too meaningful except that my application stops at the following:

mprotect(0x831000, 4096, PROT_READ) = 0
mprotect(0x2b6000, 4096, PROT_READ) = 0
mprotect(0x294000, 4096, PROT_READ) = 0
statfs64("/selinux", 84, {f_type=0xf97cff8c, f_bsize=4096, f_blocks=0, f_bfree=0, f_bavail=0, f_files=0, f_ffree=0, f_fsid={0, 0}, f_namelen=255, f_frsize=4096}) = 0
munmap(0xb69d9000, 44494) = 0
exit_group(1) = ?


I've tried disabling selinux but that also doesn't have an affect.
This CentOS-6.5 platform is using gnome-2.x.

Your assistance would be greatly appreciated.

Kind regards
David Wilson

dave_wilson
Posts: 2
Joined: Thu Oct 30, 2014 8:21 pm

Re: Application not starting on CentOS-6.5

Post by dave_wilson » Mon Nov 03, 2014 9:18 pm

Hi,

Does anyone have an suspicions at all on what could be causing this?

wsamples
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 190
Joined: Mon May 18, 2009 4:12 am

Re: Application not starting on CentOS-6.5

Post by wsamples » Tue Nov 04, 2014 12:06 am

The standard advice is to check dependencies with ldd and by trying to start the application from the command line. ldd may tell you if there are version mismatches for dependencies and trying to run from the command line might tell you of those and other issues.

Good luck!

MaxV
Posts: 1341
Joined: Tue May 28, 2013 2:20 pm
Location: Italy
Contact:

Re: Application not starting on CentOS-6.5

Post by MaxV » Fri Nov 14, 2014 9:02 am

Try to install Livecode on CentOS 32bit... :lol:
Livecode Wiki: http://livecode.wikia.com
My blog: http://livecodeitalia.blogspot.it
To post code use this: http://tinyurl.com/ogp6d5w

Post Reply

Return to “Linux”