start session hangs

Are you using LiveCode to create server scripts or CGIs?

Moderators: Klaus, FourthWorld, heatherlaine, robinmiller, kevinmiller

Post Reply
pkocsis
Posts: 104
Joined: Sat Apr 15, 2006 7:20 am

start session hangs

Post by pkocsis » Wed Feb 05, 2014 9:10 pm

I'm using sessions, and my scripts (today) seem to be hanging on start session...can never get my page to load.

Once I discovered it was a session issue, I went to the folder I've set as the sessionSavePath and blew away the few files along with the lcsessions.idx. After doing that, my pages started working again. I've been pounding on this site for the last week without any problem like this, then today, it has happened several times now where my pages stop responding, so I blow away the sessions files, and then my pages start working again.

Has anybody experienced anything like this? I've emailed support....

splash21
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 369
Joined: Sun Dec 19, 2010 1:10 am
Location: UK
Contact:

Re: start session hangs

Post by splash21 » Thu Jun 26, 2014 11:08 pm

I came across the same issue today. I was generating 4 images on the fly with html img tags referencing a .lc file, but after a few hits, the apache error log reported that livecode-server was timing out. Clearing the session files fixed the problem, but only briefly. The .lc file that was creating the images also required access to session data, so it looks like that could be the cause of the problem. I'll try to re-test and report a bug if I get time.

I switched to generating the images by embedding the image data in the html and that solved the problem.
LiveCode Development & Training : http://splash21.com

Kangaroo SW
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 24
Joined: Sat Jan 15, 2011 10:57 am

Re: start session hangs

Post by Kangaroo SW » Fri Jun 27, 2014 8:58 am

Hello splash21

I have exactly the same problem !
see: http://forums.livecode.com/viewtopic.php?f=15&t=20388

I have escalated the case to on-rev support on May 15, they acknowledged the bug and told me that they can see
that there is a problem with session variables and the hanging of the server.

I wrote to on-rev support twice since then, but I never got an answer back !

I am very unhappy !

Cheers
Kangaroo

andyh1234
Posts: 382
Joined: Mon Aug 13, 2007 4:44 pm
Location: Sale UK / FL USA
Contact:

Re: start session hangs

Post by andyh1234 » Wed Mar 18, 2015 12:47 pm

This is still happening, has on-rev become an abandoned proect?

Post Reply

Return to “CGIs and the Server”