can´t get started because of plugin

This is the place to discuss all things relating to using LiveCode For FM, the LiveCode interface for FileMaker.

Moderators: Klaus, FourthWorld, heatherlaine, kevinmiller, robinmiller

Post Reply
emir
Posts: 9
Joined: Fri Dec 10, 2010 11:51 am
Location: Burgenland AUSTRIA Europe

can´t get started because of plugin

Post by emir » Wed Nov 16, 2016 8:49 pm

Hi,
just tried to get LC4FM running but couldn´t get the plugin installed.
Starting up LiveCodeForFM.fmp12 in FMA 15 on Win10 or FMA 14 on Mac 10.12.1 I always get the same error message:
"Livecode for FM plugin ist not enabled. Ensure that Allow Solutions to Install files is selected in the filemaker Pro Plug-in preferences."
It is enabled.
Running the install Plugin script gives the message: "livecodeforfm.fmplugin was installed but could not be initialized."

????????

kevinmiller
Livecode Staff Member
Livecode Staff Member
Posts: 122
Joined: Thu Feb 23, 2006 7:57 pm

Re: can´t get started because of plugin

Post by kevinmiller » Wed Nov 16, 2016 9:07 pm

I'm sorry to hear you're having trouble running LC for FM. At present we have tested against FileMaker 15 on Mac. We intend to add support for FM 14 and for Windows shortly. Do you have a Mac version of 15 to try it in? I hope this helps.
Kevin Miller ~ kevin@livecode.com ~ http://www.livecode.com/
LiveCode: Everyone can create apps

emir
Posts: 9
Joined: Fri Dec 10, 2010 11:51 am
Location: Burgenland AUSTRIA Europe

Re: can´t get started because of plugin

Post by emir » Wed Nov 16, 2016 9:14 pm

Oh - Hi - oups...
Didn´t want to ring through till the boss ;-))

No sorry - only have one 15 license which is installed on Win10.
I´m not so happy with win but it´s my job-working-environment ;-(

I´ll be patient and wait for the win and FM14-version.

Greetings from Austria - Ernst.

Ian Renwick
Posts: 5
Joined: Tue Jan 13, 2015 1:37 am

Re: can´t get started because of plugin

Post by Ian Renwick » Wed Nov 16, 2016 11:42 pm

Have just had my first look at LiveCode for FM and as a FileMaker developer I find this such an exciting development.
Have attached a screenshot of the FileMaker/Preferences/Plug-Ins setting required to Allow the Plugin to be installed automatically.
Set that and it should open without a glitch on a Mac with FileMaker 15 installed.
Attachments
screenshot_562.jpg

monte
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 1558
Joined: Fri Jan 13, 2012 1:47 am
Contact:

Re: can´t get started because of plugin

Post by monte » Thu Nov 17, 2016 9:06 am

emir

You've helped me identify a bug in the solution script where the installation failure notice was being replaced by the enabled failure notice. Will be fixed in the next release.

Cheers

Monte
LiveCode User Group on Facebook : http://FaceBook.com/groups/LiveCodeUsers/

Post Reply

Return to “LiveCode for FM”