Page 1 of 1

revBrowser displays nothing

Posted: Sat Jul 20, 2013 4:52 pm
by DannyBUSzJNw
Hi
I am having a very basic problem in that revBrowser does not display ANYTHING. I now reverted to RunRev supplied example code n(see below) and still nothing is displayed. I did build in some answer commands at every point and all the variables are OK - I tried LC 5.5 and 6.1 (both commercial licenses) and same problem. Any suggestions where I can look for something I need to change (in the setup even?)

Regards
Danny

local lBrowserID
on openCard
browserOn
end openCard

on browserOn
put the windowID of this stack into tWinID
put revBrowserOpen(tWinID, "http://google.com") into tBrowserID
if tBrowserID is not an integer then
answer "Failed to open browser." & tBrowserID
exit browserOn
end if

put tBrowserID into lBrowserID
answer ("Browser ID" & tBrowserID) with "Ok"
revBrowserSet lBrowserID, "showborder", true
revBrowserSet lBrowserID, "rect", the rect of graphic "browser"
end browserOn

on browserBeforeNavigate pID, pURL
global browserCancel
if "google.com" is not in pURL then
answer warning "Can't navigate to a domain ouside google.com."
put true into browserCancel
end if
end browserBeforeNavigate

on closeCard
browserOff
end closeCard

on browserOff
if lBrowserID is an integer then
revBrowserClose lBrowserID
end if
put empty into lBrowserID
end browserOff

Re: revBrowser displays nothing

Posted: Sat Jul 20, 2013 8:45 pm
by Simon
Hi Danny,
I think you are missing a graphic "browser".
Your code works fine here.

Maybe you used an image object rather than graphic?

Simon

Re: revBrowser displays nothing

Posted: Sun Jul 21, 2013 7:44 pm
by Philip Usher
I have found that if the backdrop is turned on in the LiveCode application, the web page will not be drawn on the screen when using revBrowserOpen. Turning off the backdrop solves the problem. Hope that helps.

LiveCode 4.6.1
MacBook Pro
OSX 10.7.5

Philip

Re: revBrowser displays nothing

Posted: Mon Jul 22, 2013 11:18 am
by Klaus
Could someone please bug report this?
Otherwise this won't get fixed, thank you!

Write to -> bugs@runrev.com

Re: revBrowser displays nothing

Posted: Mon Jul 22, 2013 5:06 pm
by DannyBUSzJNw
Hi
Thanks guys - thats 100% the problem - removed the backdrop and it all works fine. Had it before and solved it in the same way and somehow did not remember it and it was driving me up the wall.

I agree Klaus, I will report it as a bug.
Regards
Danny

Re: revBrowser displays nothing

Posted: Wed Jul 24, 2013 6:49 pm
by DannyBUSzJNw
This was reported as a bug on: 2007-11-29 09:16 CET by Ludovic THEBAULT and Modified: 2012-08-31 08:45 CEST to be "HIBERNATED" - which in essence means it is a known bug and "live with it". http://quality.runrev.com/show_bug.cgi?id=5635
Regards
Danny

Re: revBrowser displays nothing

Posted: Wed Jul 24, 2013 6:57 pm
by Klaus
Oh, I already reported this in 2007?!
Sorry, completely forgot about this 8-)

Re: revBrowser displays nothing

Posted: Thu Jul 25, 2013 9:53 am
by DannyBUSzJNw
Hi Klaus
It has only been 6 years - how could you forget? :-)
You are forgiven !
Regards
Danny

Re: revBrowser displays nothing

Posted: Thu Jul 25, 2013 10:21 am
by Klaus
Well, I reorted A LOT of bugs to Runrev in the last > 10 years , so this is surely excusable :-D

Re: revBrowser displays nothing

Posted: Sun Oct 20, 2013 5:34 am
by loixxx
Hello, I have the same problem with revBrowser which doesn't display nothing on my Android device.
How do you do to "turn off the backdrop" please ?

Best Regards.

Loïc

Re: revBrowser displays nothing

Posted: Sun Oct 20, 2013 11:37 am
by Klaus
Hi Loïc,

"backdrop" is more a .esktop problem, and since it is not tirned ON per default on the mobile
platform, this might not be the problem, unless you have set the backdrop explicitely in your script(s).
Whichj I doubt :D

What did you script so far?
I think the syntax is a bit different on mobile than for desktop machines.


Best

Klaus