revBrowser error

Bringing the internet highway into your project? Building FTP, HTTP, email, chat or other client solutions?

Moderators: Klaus, FourthWorld, heatherlaine, robinmiller, kevinmiller

ernie
Posts: 12
Joined: Thu Apr 11, 2013 5:02 pm

Re: revBrowser error

Post by ernie » Fri Apr 12, 2013 9:05 pm

oh thank god!

hope the solution will be posted soon :)
Image http://www.perfectinter.net.tf

ernie
Posts: 12
Joined: Thu Apr 11, 2013 5:02 pm

Re: revBrowser error

Post by ernie » Sat Apr 13, 2013 11:08 am

can a bug report be sent for this problem?

:)
Image http://www.perfectinter.net.tf

andrewmk
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 11
Joined: Mon Mar 11, 2013 11:12 am

Re: revBrowser error

Post by andrewmk » Sat Apr 13, 2013 4:07 pm

jacque wrote:If I remember right, it's a known bug in version 6 and has been reported to the LiveCode team.

ludo
VIP Livecode Opensource Backer
VIP Livecode Opensource Backer
Posts: 66
Joined: Mon Dec 03, 2007 6:10 pm

Re: revBrowser error

Post by ludo » Sun Apr 14, 2013 6:05 am

Hello,

With the LC community edition, the revbrowser.dll external is not present in the standalone (except on MacOS), even if you specify it in the standalone settings.

Someone confirm ?

Thanks.

sturgis
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 1682
Joined: Sat Feb 28, 2009 11:49 pm

Re: revBrowser error

Post by sturgis » Sun Apr 14, 2013 3:40 pm

That would explain why things aren't working. (even in the IDE) just confirmed, the revbrowser.dll doesn't exist. There is none for linux so thats normal, but for windows it should be there in the folder.

So, might consider downloading the trial of lc 5.5.4, and copying the revbrowser.dll to the correct places (forget where that is on windows) and see if things start working. (both the externals folder that the ide uses, and in the tools/runtime/windows/x86-32/externals folder for windows, and edit the .txt files in each location to add in the external.

(Or compile it from the open source would probably be the better answer)

Worth a shot.

ernie
Posts: 12
Joined: Thu Apr 11, 2013 5:02 pm

Re: revBrowser error

Post by ernie » Mon Apr 15, 2013 9:59 am

@sturgis: can you post these files here? Cause i cant find the trial..
Can you tell me in which folder i have to put the .dll files?

Thx
Image http://www.perfectinter.net.tf

andrewmk
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 11
Joined: Mon Mar 11, 2013 11:12 am

Re: revBrowser error

Post by andrewmk » Mon Apr 15, 2013 11:00 am

ernie wrote:@sturgis: can you post these files here? Cause i cant find the trial..
Can you tell me in which folder i have to put the .dll files?

Thx
I suspect we shouldn't post files from the commercial version of LiveCode, and unfortunately the trial does seem to have disappeared. The sourcecode is here: https://github.com/runrev/livecode/tree ... revbrowser but I have no way of building it.

However I can confirm that copying "C:\Documents and Settings\<<userid>>\Application Data\RunRev\Components\LiveCode 5.5.3\Externals\revbrowser.dll" into "C:\Documents and Settings\<<userid>>\Application Data\RunRev\Components\LiveCode Community 6.0\Externals" and adding a line "Browser,revbrowser.dll" to Externals.txt fixes the problem in the IDE.

Andrew

sturgis
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 1682
Joined: Sat Feb 28, 2009 11:49 pm

Re: revBrowser error

Post by sturgis » Mon Apr 15, 2013 1:05 pm

Yeah, not sure about posting commercial files here, and i'm not up to speed on the whole source code thing so am unable to compile them from source (plus lacking windows at the moment makes things figuring it out a bit difficult) But it should be possible to download the source for the revbrowser external and build it. The very next version (hopefully out before long) should fix it. Plus, if I recall, a complete rework of the browser functionality is in the kickstart extended goals so there may be significant changes to how things function when that occurs. (It will use webkit for both mobile and desktop according to the stretch goal)

I can't wait!

ernie
Posts: 12
Joined: Thu Apr 11, 2013 5:02 pm

Re: revBrowser error

Post by ernie » Mon Apr 15, 2013 2:44 pm

thanks @andrew..

but NOO, it cant be that i have to wait for fall 2013!! :(

i want to program now! :?
Image http://www.perfectinter.net.tf

sturgis
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 1682
Joined: Sat Feb 28, 2009 11:49 pm

Re: revBrowser error

Post by sturgis » Mon Apr 15, 2013 2:52 pm

I suspect 6.0.1 will get regular revbrowser working. Though i'm not a c/c++ guy if I get access to a windows box maybe I will get lucky and manage to get the revbrowser.dll to compile. Also, you might write to support and ask if its ok to snag the revbrowser.dll from the commercial version and use it with community. IN fact, I think I will do so and if they say yes will get it to you that way. Of course, my next 2 days will be on overload so may not hear from me very fast.

ernie
Posts: 12
Joined: Thu Apr 11, 2013 5:02 pm

Re: revBrowser error

Post by ernie » Mon Apr 15, 2013 5:28 pm

I wrote to support and will wait for answer..
Image http://www.perfectinter.net.tf

sturgis
Livecode Opensource Backer
Livecode Opensource Backer
Posts: 1682
Joined: Sat Feb 28, 2009 11:49 pm

Re: revBrowser error

Post by sturgis » Tue Apr 16, 2013 2:16 am

I got an answer. There is licensing questions re: revbrowser for windows and they're figuring things out, so it is momentarily on hold for community until things are taken care of, so I can't send the dll i'm afraid.

ernie
Posts: 12
Joined: Thu Apr 11, 2013 5:02 pm

Re: revBrowser error

Post by ernie » Tue Apr 16, 2013 12:01 pm

hmmpf..
hope it will be out soon! :|


EDIT: yep..got the same answer from support.. :(
Image http://www.perfectinter.net.tf

fedaykinofdune
Posts: 8
Joined: Sat Apr 13, 2013 5:18 am

Re: revBrowser error

Post by fedaykinofdune » Wed Apr 17, 2013 4:11 am

I'm glad I'm not the only one.. I was starting to think I was crazy for a minute there, because I had changed a few things around, but I'm like "this should WORK!" But yes, I'm having the same error as everyone else, and I'm on the community edition, Windows 8 64-bit.

Philip Usher
Posts: 4
Joined: Sun Jul 21, 2013 1:50 am

Re: revBrowser error

Post by Philip Usher » Sun Jul 21, 2013 7:41 pm

I have found that if the backdrop is turned on in the LiveCode application, the web page will not be drawn on the screen when using revBrowserOpen. Turning off the backdrop solves the problem. Hope that helps.

LiveCode 4.6.1
MacBook Pro
OSX 10.7.5

Philip

Post Reply

Return to “Internet”