Search found 68 matches

by Rob van der Sloot
Sun Dec 14, 2014 10:28 pm
Forum: LiveCode University
Topic: How to determine if a field is filled or not
Replies: 4
Views: 2550

How to determine if a field is filled or not

I am retrieving data from a database into LC fields In one field there is not always a value, so that field remains empty. The database does that perfect. How can I determine if this field has been filled with a string or has remained empty? Coming from the Filemaker environment, where it is a simpl...
by Rob van der Sloot
Wed Nov 19, 2014 8:59 pm
Forum: LiveCode University
Topic: DrawAlternatingRows
Replies: 1
Views: 1573

Re: DrawAlternatingRows

I replaced the datagrid which was not working anymore with one from a backup. Now the datagrid is working fine again, but the messagebox still appears when I load the stack with the card where the datagrid is on. The old datagrid I could not delete, when I tried to delete it by pressing deletebutton...
by Rob van der Sloot
Tue Nov 18, 2014 11:09 pm
Forum: LiveCode University
Topic: DrawAlternatingRows
Replies: 1
Views: 1573

DrawAlternatingRows

When I start up my application I get the following message in the Mesaage Box 89,8823,1 77,8823,1 449,8823,9 535,8823,1 253,8823,1 241,8801,1,_DrawAlternatingRows 353,0,0,button id 1005 of group id 1004 of card id 1002 of stack "C:/Program Files (x86)/RunRev/LiveCode 7.0.1 (rc 2)/Toolset/revdatagrid...
by Rob van der Sloot
Sun Aug 10, 2014 9:27 pm
Forum: LiveCode University
Topic: Backdrop problem
Replies: 2
Views: 1792

Backdrop problem

I have the following script: on mouseUp open stack "ATT" go to cd 1 show stack "ATT" set the backdrop to "white" set the width of stack "ATT" to 959 set the height of stack "ATT" to 824 end mouseUp The backdrop is giving only black, any color I use does not work. Even in this script it is defined as...
by Rob van der Sloot
Wed Jul 30, 2014 8:34 pm
Forum: LiveCode University
Topic: offset problem
Replies: 2
Views: 2079

Re: offset problem

Thanks, I already found my problem in this setup. I used the lineoffset in a field with tabs, like records, and therfore did not work. I also found that in the lineOffset function, the lineToFind must be an expression, and I want to use a variable there, which is therefore also not working. So how d...
by Rob van der Sloot
Wed Jul 30, 2014 3:23 pm
Forum: LiveCode University
Topic: offset problem
Replies: 2
Views: 2079

offset problem

I want to retrieve some lines from a field so I made a button saying: on mouseUp lineOffset ("zen", field "CompanyFindTotal") end mouseUp where "zen" is a string in one of the lines of the field "CompanyFindTotal" This is totally in accord with the dictionary, from where I copied this yet I get the ...
by Rob van der Sloot
Tue Jul 22, 2014 8:37 pm
Forum: LiveCode University
Topic: Connect to SQLite problem
Replies: 2
Views: 1989

Connect to SQLite problem

After some time out of LC, I wanted to do some research into connecting to a SQLite database, but are confronted with problems. Can someone tell me why I get an integer problem with the following script? The answer I get is " "tConID is not an integer: Problem creating or accessing database!" on mou...
by Rob van der Sloot
Tue Apr 29, 2014 11:20 am
Forum: LiveCode University
Topic: navigating with visual effect
Replies: 1
Views: 2139

navigating with visual effect

In lesson 11, I have scripted navigation arrow buttons to go to next and previous cards. This is done with visual effect, very simple. But if I click on the next or previous button after I clicked on previous or next button, the effect does not reverse. So if I clicked the previous button, I had a v...
by Rob van der Sloot
Thu Apr 03, 2014 10:05 am
Forum: Getting Started with LiveCode - Complete Beginners
Topic: Double screen problem
Replies: 1
Views: 365

Double screen problem

I have an second screen connected to my PC. If I have the application browser or the project browser opened on screen nr. 2, then when I open LC a next time without screen nr. 2 the application browser or project browser don't show up if you want them. They seem to remain on screen nr. 2. How can I ...
by Rob van der Sloot
Mon Mar 31, 2014 8:41 pm
Forum: LiveCode University
Topic: referenced image
Replies: 9
Views: 4006

Re: referenced image

Hi Klaus, Its getting even more weird. When I created a new stack and did the import reverenced image, it worked fine. So there must be something in my original stack which is doing this. The stack is just for trying, no scripts or something complicated. So I think it is not a bug, but something in ...
by Rob van der Sloot
Mon Mar 31, 2014 12:09 pm
Forum: LiveCode University
Topic: referenced image
Replies: 9
Views: 4006

Re: referenced image

Hi Klaus,

Yes, when I click the little folder icon, the same ./../../ comes befor C:. When I take it away, the image appears.

thanks

Rob
by Rob van der Sloot
Sun Mar 30, 2014 8:06 pm
Forum: LiveCode University
Topic: referenced image
Replies: 9
Views: 4006

Re: referenced image

Hallo Klaus, If I take away the ./../../ before C: it works fine. I tried to do it from the desktop and than it worked fine. So what is wrong. Why are the ./../../ put in front of C:? A windows 7 problem? BTW: I am using LiveCode 6.5, because 6.6 and 6.7 were crashing all the time on my pc, which is...
by Rob van der Sloot
Sun Mar 30, 2014 3:25 pm
Forum: LiveCode University
Topic: referenced image
Replies: 9
Views: 4006

Re: referenced image

Hallo Klaus, I just did was what prescribed in the LCU, see below. I selected an 44Kb jpg file. In the properties it is shown in the Sourcefield (./../../C:/Users/Rob/Desktop/Restaurant2.JPG) , but on the screen its 8 points and no picture. This text below is from lesson 8 page 7 of LCU. 1. Move to ...
by Rob van der Sloot
Sat Mar 29, 2014 8:00 pm
Forum: LiveCode University
Topic: referenced image
Replies: 9
Views: 4006

referenced image

I am on lessen 8: Working with images.
If I do what is described I get the image on the card, but there is no view of it. So I don't see it, but its there if I look in the application browser. How to see the image?

Thanks

Rob
by Rob van der Sloot
Tue Mar 25, 2014 3:31 pm
Forum: Getting Started with LiveCode - Complete Beginners
Topic: image 1 problem
Replies: 3
Views: 439

Re: image 1 problem

Thanks Klaus, I took all your advice and it looks much better now. What was missing in the script from where the problem started is that I did not first opened the sub stack: "Input" . I added the line: set visible of stack "Input" to true. So the script is now looking very simple: on mouseUp put fl...

Go to advanced search