Search found 78 matches

by Scoperzor
Tue Aug 21, 2018 10:07 am
Forum: Linux
Topic: Printing to pdf issue
Replies: 12
Views: 1531

Re: Printing to pdf issue

Thanks for all the feedback, I will revert should I find a solution on any of the versions I try.
by Scoperzor
Thu Aug 16, 2018 6:23 am
Forum: Linux
Topic: Printing to pdf issue
Replies: 12
Views: 1531

Re: Printing to pdf issue

LC 7 is many years old. Have you tried the most recent build to see if the issue may have been addressed? I had completely separate issues previously when trying to compile it in LC 8.1.8, like the fonts coming out all the wrong sizes. Given that all the features had worked previously for so long o...
by Scoperzor
Wed Aug 15, 2018 2:39 pm
Forum: Linux
Topic: Printing to pdf issue
Replies: 12
Views: 1531

Printing to pdf issue

Hi everyone I'm running a Linux standalone built in LC 7.0.6 which has worked successfully across 50+ different systems to date. However, only now is one system in particular giving me issues despite the OS being loaded from the same CentOS 7 image I normally use. The code snippet: open printing to ...
by Scoperzor
Wed Feb 07, 2018 7:59 am
Forum: Getting Started with LiveCode - Complete Beginners
Topic: Export snapshot at size not working correctly on Linux
Replies: 20
Views: 2748

Re: Export snapshot at size not working correctly on Linux

I still haven't had any luck trying to resolve this issue of the snapshots outputting with no text. Now testing on LC 8.1.8 stable after abandoning 7.0.6. Confirmed that it's not a font issue by trying about 5 different default fonts, all cached on the Linux system. If I have 2 cards, x and y, both ...
by Scoperzor
Fri Jan 26, 2018 5:49 am
Forum: Getting Started with LiveCode - Complete Beginners
Topic: Export snapshot at size not working correctly on Linux
Replies: 20
Views: 2748

Re: Export snapshot at size not working correctly on Linux

As you insist on a report: Bug 20913 - The Linux engine is getting confused http://quality.livecode.com/show_bug.cgi?id=20913 Amazing how a satirical bug post gets replied to before a legitimate one: http://quality.livecode.com/show_bug.cgi?id=20902 So I shouldn't bother reporting issues for older ...
by Scoperzor
Mon Jan 22, 2018 11:05 am
Forum: Getting Started with LiveCode - Complete Beginners
Topic: Export snapshot at size not working correctly on Linux
Replies: 20
Views: 2748

Re: Export snapshot at size not working correctly on Linux

Sorry, no, the reference to 1024x768 was just due to the way of normally pronouncing that resolution. The stack is 768 width by 1024 height, as it is meant to output in portrait on an A4 page. This exact code outputs an image perfectly on Mac, but not on Linux. If I use open printing to pdf on Linux...
by Scoperzor
Mon Jan 22, 2018 6:55 am
Forum: Getting Started with LiveCode - Complete Beginners
Topic: Export snapshot at size not working correctly on Linux
Replies: 20
Views: 2748

Re: Export snapshot at size not working correctly on Linux

It creates an image which is 1536 width x 2048 height. The dimensions are correct when inspecting the image on Mac (if I trigger it either from Mac or Linux), but it does not convert the text size correctly.
by Scoperzor
Fri Jan 19, 2018 10:34 am
Forum: Getting Started with LiveCode - Complete Beginners
Topic: Export snapshot at size not working correctly on Linux
Replies: 20
Views: 2748

Export snapshot at size not working correctly on Linux

Hi all I'm using the following command: put 300 into theMetadataA["density"] export snapshot from card "x" at size 1536,2048 with metadata theMetadataA to file tPNGName as PNG My card size is 1024x768, so this size is effectively doubling that so that the quality of the image is higher. The card con...
by Scoperzor
Fri Aug 25, 2017 6:24 am
Forum: Linux
Topic: Open printing to pdf produces no file
Replies: 3
Views: 1517

Re: Open printing to pdf produces no file

If it is the standalone, verify if the library file is copied ( revpdfprinter.so ). If you use the last versions of livecode, there is bug around about the folder char separator that should be always /, but sometimes becomes \. I only use 7.0.6 to compile Linux standalones as later versions (8+) gi...
by Scoperzor
Tue Aug 22, 2017 6:37 am
Forum: Linux
Topic: Open printing to pdf produces no file
Replies: 3
Views: 1517

Open printing to pdf produces no file

I've been using 'open printing to pdf' successfully on a few Linux systems so far, but there's one I'm struggling with and I can't pinpoint the reason for it. The result of open printing to pdf is always empty, regardless of not creating the file, so is there any other way to troubleshoot what is go...
by Scoperzor
Fri Jul 21, 2017 1:08 pm
Forum: Android Deployment
Topic: Location results empty
Replies: 10
Views: 1944

Re: Location results empty

Did you confirm that you have location services activated on your devices? Not sure what you do exactly on Android but know from past apps that sometimes people have location services turned off and don't realise it. Other than that, not sure what else to check. Can you post your app somewhere or t...
by Scoperzor
Thu Jul 20, 2017 1:45 pm
Forum: Android Deployment
Topic: Location results empty
Replies: 10
Views: 1944

Re: Location results empty

Try having the scripts where you start tracking also at the card level. It vaguely rings a bell that I ended up having to have them at that level and that's where all messages are sent to. Or maybe even at stack level. That's my last suggestion (I think!). :-) cheers Alan No luck with that either.
by Scoperzor
Wed Jul 19, 2017 12:47 pm
Forum: Android Deployment
Topic: Location results empty
Replies: 10
Views: 1944

Re: Location results empty

Yeah I have tried those too already, unfortunately. On openCard: on locationChanged pLatitude, pLongitude, pAltitude put cr & pLatitude && pLongitude after field "Location" end locationChanged on trackingError pSensor, pError put cr & pSensor && "reported" && pError after field "Location" end tracki...
by Scoperzor
Wed Jul 19, 2017 7:32 am
Forum: Android Deployment
Topic: Location results empty
Replies: 10
Views: 1944

Re: Location results empty

Let me show you the code so you have full clarity: on mouseUp mobileStartTrackingSensor "location", false --replaced with true in another test, same result put "Sensor:" && mobileSensorAvailable("location") & cr & "Can track location:" && mobileCanTrackLocation() into field "Permissions" put the tex...
by Scoperzor
Wed Jul 19, 2017 6:37 am
Forum: Android Deployment
Topic: Location results empty
Replies: 10
Views: 1944

Re: Location results empty

Did you allow a little time for the sensor tracking to start up? Start it up in on opencard and then have a button to repeatedly try to get the current location. I've found that the first time is often empty but later ones get data.... but YMMV. cheers Alan Yup, I did try that too. The start sensor...

Go to advanced search